Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy uszkodzony cylinderek hamulcowy w bębnach z tyłu moze być powodem nie blokującego się koła podczas zaciągania hamulca ręcznego?Czy bardziej może być to wina linki lub samoregulatora?Bo nie wiem za co sie zabrac regulowałem juz na lince pod mieszkiem od ręcznego ale nic to nie pomaga. :mad2: Co radzicie?

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
ściąg koło bęben i zobaczysz co siadło czy to linka może małe okładziny czy samoregulator działa nieda się jednoznacznie stwierdzić co dopuki niesprawdzisz po co gdybać jak i tak dowiesz się przy naprawie
Opublikowano
Miałem podobnie jak u Ciebie a na dodatek przy dłuższym postoju ok 3 tyg blokowało całkowicie to koło. okazało się że to zjechane okładziny i bęben. zmieniłem same okładziny i jest ok. pamiętaj by nie uszkodzić tego samoregulatora i nie powyginać tych blaszek od niego bo potem nie chce dobrze działać