Skocz do zawartości

podgrzewane dysze spryskiwaczy i lusterka??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy któryś z forumowiczów wie po cym poznać że auto jest wyposażone w el. podgrzewane lusterka i dysze spryskiwaczy??

pozdrowionka

Opublikowano

po nr VIN mozna rozkodowac opcje fabryczne

opcja 314 to wlasnie HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES

niestety w ten sposob (w/g VIN) nie odkryjesz podgrzewanych wkladow lusterek

rozmontuj i zobacz, albo poczekaj do poznej jesieni ;)

Opublikowano

a prostszy sposob to od czekania na jesien :)

po prostu chuchanac na lusterko przy wlaczonym zaplonie i jak para zejdzie szybciutko to masz podgrzewane - a co do spryskiwaczy to razem z przewodem z plynem w maske wchodza kebelki od podgrzewania dyszy.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Bardzo prosto - jak są dysze podgrzewane, to idą do nich kabelki z prądem. A wkłady lusterek można łatwo wyjąć lekko podważając na brzegu - to wyjdą z zaczepów - jak idą do nich kabelki, to są podgrzewane.
Opublikowano
a prostszy sposob to od czekania na jesien :)

po prostu chuchanac na lusterko przy wlaczonym zaplonie i jak para zejdzie szybciutko to masz podgrzewane

niekoniecznie - w/g niektorych podgrzewanie dziala tylko przy temp zewnetrznej ponizej pewnej wartosci

- ale niech sie ktos jeszcze wypowie, bo pewien tego nie jestem

Opublikowano
prad na mate grzewcza jest podawany na stale przy wlaczeniu zaplonu, ale chodzili mi o to, ze gdy jest cieplo (bardzo cieplo) to wklady grzeja slabiej ( zmienna rezystancja) i roznica pomiedzy znikaniem "chuchania" w temp ok 25stC jest niezauwazalna przy wlaczonym i nie wlaczonym zaplonie
Opublikowano

jak otworzysz maske i po lewej stronie przy zawiasie maski sa kabelki to znaczy ze sa grzane spryski (uwaga moga tez isc kable to swiatelka)

co do lusterek - wlacz zaplon i przyloz reke do lusterka - jak bedzie cieple to grzeja :) przy tych temperaturach na zewnatrz trudno jednak to sprawdzic

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
A ja myślalem, ze jesli sa te paski na lusterkach to sa one podgrzewane. To w takim razie do czego sluza paski (takie same jak na tylnej szybie) na lusterkach??

Pierwszy raz słyszę o paskach na lusterkach takich samych jak te na tylnej szybie :shock: , no ale może poprostu sie nie znam :oops:

zawsze myslałem ze wkład lusterek jest podgrzewany od spodu.

Opublikowano
A może ktoś powiedzieć mi gdzie ma być podłączona kostka od podgrzewania spryskiwaczy bo u mnie leży lużno a żadnej wolnej nie widze, może jakieś foto,
Opublikowano
A ja myślalem, ze jesli sa te paski na lusterkach to sa one podgrzewane. To w takim razie do czego sluza paski (takie same jak na tylnej szybie) na lusterkach??

te paski sa po to zeby zminimalizowac tzw martwa strefe

przyjzyj sie - od paska jest inna krzywizna lustra

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg