Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Bmw 320 92 r. ,auto straciło moc ,na desce wskazników po odpaleniu prze jakieś 20 sek świeci się kontrolka CHECK ,i gaśnie ,wystempuje to nie zawsze ,To oznacza że ,jest coś nie tak w elektronice silnika?
Opublikowano
niewiem dokładnie jak jest z elektroniką w bmw ale znam podobny przypadek w mercedesie gdy komputer odczyta ze jest zagrożenie dla silnika przechodzi na tryb awaryjny w przypadku tego merca to było poprostu długie żyłowanie na pełnych obrotach
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam podepne sie pod temat :lol: mam pytanie mam bmw e36 compact czy kontrolka chek powinna sie swiecic po przekreceniu kluczyka na zapłon? i gasnac po odpaleniu tak jest w innych samochodach. i czy wogule swieci? i gdzie ona sie znajduje ? i czy jest w moim kapakce bo u mnie nic sie takiego nie swieci . to jest to okienko po srodku miedzy predkosciomiezem a obrotomiezem ? powiedzcie :oops:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
no taka ale ona wogóle nie swieci tak powinno byc? :?:

Jak przekręcasz kluczyk na pozycję 2 włączają się wszystkie kontrolki na tablicy rozdzielczej które po kilku sekundach (jednej 2 a może 5 - nigdy nie liczyłem czasu) gasną.. Dalej świecą się jedynie od akumulatora oleju i nie wiem ale chyba jeszcze od silnika.. Po odpaleniu auta gasną wszystkie.. Tak przynajmniej było u mnie do momentu aż ta od silnika nie zgasła..

hmm nie wiem co gorsze.. ;/