Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam e-36 z roku 95 z motorem 1,8 wczoraj padl mi akumulator i musialem zapalac z kabli jak zapalilem i wymienilem akumulator to sie dzieje tak:

Po wlozeniu kluczyka gasnie kontrolka poduszek ale za ok.1 sekunde sie zapala i pali sie ok minuty i potem gasnie i jest OK.Czy moze ktos wie czy da sie to zresetowac jak kontrolki przebiegu(bez interface,przez zmasowanie odpowiedniego wtyku) ,czy trzeba gnac na serwis?Ewentualnie gdzie to zrobic za rozsadna cena w Łodzi?

Z gory dziekuje za odpowiedz koli

Opublikowano
Ja bym zrobil reset kompa. Poszukaj na forum na ten temat, jest tego sporo. POWODZENIA!!

reset kompa (poprzez zwarcie klem), nic tutaj nie pomoze. Ja po wymianie akumulatora mam to samo. Nie usuwalem tego bledu, nie jechalem na kompa, narazie z tym smigam.

Podobno moze pomoc cos odpiecie modulu poduszek (na odlaczonym akumulatorze!) ktory znajduje sie pod tylna kanapa. Ale sam nie sprawdzalem.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Po wlozeniu kluczyka gasnie kontrolka poduszek ale za ok.1 sekunde sie zapala i pali sie ok minuty i potem gasnie i jest OK.

Będzie w poduchach błąd o spadku zasilania. Zapala się ponieważ jest zarejestrowany błąd, a gaśnie ponieważ układ jest w pełni sprawny.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

witam miałem podobny problem jak w moim bmw padł akumulator po wymianie akumulatora działo mi sie podobnie

podjechałem do warsztatu pod komputer i wykasowali błąd

jak narazie jest ok