Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie czy w bmw e39 sa jakiekolwiek przetwornice do tweterow w przednich dzwiach i w kolumnach. Czy sa one podlaczone bezposrednio do radio. Bardzo prosze o pomoc
Opublikowano

tez tak mi sie wydaje, zaleznie od konfiguracji audio w aucie mozesz miec roznie, jesli masz dsp to nie masz nic, kazdy glosnik jest podprowadzony az do wznacniacza a w nim sa filtry

wiec wiecej szczegolow prosze

Opublikowano
W mojej bmw niemam systemu dsp, przepraszam za niefachowe slownictwo chodzi mi o zwrotnice które daja dwa sygnaly, dle tweeterow i osobny dla glosnika niskich tonów. Tak jak np. w infinity kappa. Czy w naszych e39 jest takie cos.
Opublikowano
przy kazdej wysokotonowce w przypadku braku dsp powinny byc filtry (ewentualnie sam kondensator) odcina on niskie czestotliwosci ktore są destrukcyjne dla wysokotonówek.
Opublikowano

Witam

1. W standard tweetery są podłączone pod radio poprzez głośniki średniotonowe, tam się sygnał rozdziela, więc kondensatory są albo w średniotonowym przy wyjściu na tweeter albo przy tweeterze

2. W Hi-Fi tweetery są podłaczone pod wzmacniacz oddzielnymi parami kabli więc zwrotnice są we wzmacniaczu

3. W Top Hi-Fi jest jak w Hi-Fi

Pozdrawiam

typer