Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Mam pytanie odnośnie czujnika, który jest zamontowany w chłodnicy po prawej stronie (obok filtra powietrza). Jakie on ma zadanie?Jest on uszkodzony (wyłamane wtyki), nie wiem gdzie on był podłączony.E34 524td '91 Dzięki za info.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o "czujnik" pozycja nr.5 na rysunku poniżej, to jest to wyłącznik termiczny wentylatora chłodnicy.

http://img442.imageshack.us/img442/6919/wyltermwq8.jpg

Opublikowano
Chodziło mi o chłodnice klimy, czyli parownik. W/w wyłącznik ma zadanie 'wspomożenia działania wiatraka" chłodnicy (silnika) z uwagi, iż jest ona zasłonięta parownikiem klimatyzacji co pogarsza jej właściwości do oddawania ciepła. Wyłącznik termiczny włącza wiatrak parownika według potrzeby.
Opublikowano
Chodziło mi o chłodnice klimy, czyli parownik .............
- wszystko sie zgadza oprócz tego że chłodnica klimy to nie parownik a skraplacz - parownik jest przy nagrzewnicy i chłodzi :)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Ostatnio zlokalizowałem dwa przewody, które prawdopodobnie były podłączone do tego czujnika. Połączyłem je za pomocą próbierki i zaczą zaskakiwać przekaźnik (który jest pod czarną pokrywą po między filtrem pow. ,a komp.) płynie w nich prąd. Po za zaskakującym przekaźnikiem nic się nie dzieje. Czy powinien włączyć się wentylator?
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano
Chodziło mi o chłodnice klimy, czyli parownik. W/w wyłącznik ma zadanie 'wspomożenia działania wiatraka" chłodnicy (silnika) z uwagi, iż jest ona zasłonięta parownikiem klimatyzacji co pogarsza jej właściwości do oddawania ciepła. Wyłącznik termiczny włącza wiatrak parownika według potrzeby.

Zwłaszcza na postoju więc zaobserwuj czy się włącza.