Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko co to za lozysko co o nim sadzicie tu mozna go obejzec http://moto.allegro.pl/item199687051_lozysko_kola_tyl_bmw_3_e36_316_318_320_325_.html i jeszcze mam pytanie czy wymiana jest trudna slyszalem ze polos lubi sie zapiekac na piascie i jakim kluczem idkrecic srubki na osi przy dyferze czy zwykly podejdzie bo te srubki sa jakies dziwne a jak nie to gdzie mozna taki kpic :?:
jedynakk
Opublikowano

NIE NIE NIE.

Mój kolega robi zawieszenuia ma swoj warsztat powiedział tylko SKF.

Zapłacisz ok 60-70 zł za łożysko na tył.

Opublikowano

Polecam Ruville w opakowaniu jest FAG (miałem tego producenta w opakowaniu BMW)

Nr.kat. EVR5023 - hamulec bębnowy

Nr.kat. EVR5024 - hamulec tarczowy

SKF też jest OK ale nieco droższy, nie polecam OPTIMAL i produktów bez producenta (jak w w/w aukcji).

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano

Ja nie polecam kupna łożysk na allegro itp. Nawet w sklepie mieli wszystkie dane mojego auta włącznie z numerem nadwozia a i tak sprzedali złe.

Podjedź do mechanika i on Ci powie co masz dokładnie kupić.

Coś za tanie te łożyska z allegro. Ja zapłaciłem za komplet 180zł.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
SKF O.K., ale tylko szwedzki, FAG też O.K. , ale tylko niemiecki, Wyprodukowane w innych krajach to już nie to. Ja założyłem francuskie SNR (GB.12776 - hamulce bębnowe) i na razie jestem zadowolony, ciekawe ile wytrzymają. A co do śrób półosi przy moście to nie polecam odkręcania nasadkami sześcikątnymi bo łatwo można uszkodzić łeb śruby i wtedy jet większy problem. Przy "okazji" wymiany łożyska kupiłem sobie zestaw nasadek do takich śrub tzw. torxów, Yato za 70 zł (niedrogie a mam wrażenie że nie odstają Stanleyowi czy Facom). Półoś sie nie powinna zapiec, nie jest tak ciasno spasowana. Powodzenia! :cool2: