Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pisze z dziwnym problemem. Otóż wskaźnik paliwa w mojej E36 313i nie działa... Nie wiem co jest Jak myslicie to wina elektryki czy pływak w zbiorniku nie zawiesił?? Gdzie mógł bym tanio to naprawić w Warszawie????? Bardzo prosze o rade.
Opublikowano
Troche bledów narobilem jak pisalem mam 318i :D Aha a moze byc jeszcze jakas inna usterka przez ktora nie dziala wskaznik?? zapomnialem dodac ze nie działa na konsoli srodkowej prawy kierunek, myslalem ze to przepalona zarówka ale moze nie tylko..... Czy cos sie moglo popsuc z elektryka czy bardziej mechanika?? a i ostatnie pytanie czy to moze byc uszkodzony wskaźnik?
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie ja mam inny problem choć też dotyczy wskaźnika paliwa. Otóż jak przekręce kluczyk to wskazówka leciutko sie podnosi ale nie wskazuje tylko wciąż jest na zerze. Nie działa też prędkościomierz i ekonomizer. Zrobiłam test zegraów i te są ok. Czy to może jakiś bezpiecznik??
Opublikowano
odlacza przewody od 2 plywakow, przekrec stacyjke, wskaznik wskaze albo nic albo pelny, poznije wylacz stacyjke, wyjmij kluczyk, podlacz przedowy, i sprawdz czy pomoglo, tylko rob w tej kolejnosci
www.auto-optima.pl
Opublikowano
U mnie naprawiłęm niedziałający wskaźnik (działa od 3/4 baku w dół) psikając Kontakt-sprayem na połączenia przewodów i kilkunastokrotnie wpinając i wypinając gniazda... Po jakimś czasie "samo" się naprawiło :cool2: Oczywiście wcześniej robiłem wszystko co się da (wyjmowałem, mierzyłem, sprawdzałęm zegary) a chyba najlepiej zacząć właśnie od tego ;)
Opublikowano
Te trzy wskaźniki popusły mi sie naraz, cos trochę mi śmierdziało plastikiem palonym. Czy to ma może jakiś przekaźnik czy coś w tym stylu?? bo juz mi poprostu ręce opadają. Proszę pomóżcie
Opublikowano
ja mam tezn sam problem- spr. jeszcze poruszac wtyczke z tylu w dyferze (jesli nie dziala ci licznik i ekonomizer)ja tak zroboilem i nic nie dalo ale zawsze trzeba spr. u mnie czasami zaskakuje i nie wiem co to moze byc czesciej nie dziala jak dziala HELP moze to licznik??chociaz obroty dzialaja