Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

....miałem ciężki dzień i na koniec tego dnia postanowiłem zatankować paliwo BMW E30 b20 88r Cabrio.

I było by ok tylko zamiast Ultimate 98 wlałem Ultimate 98 Diesel ku....mać!!

A co by było śmieszniej skapnąłem się dopiero jak silnik stanął.Pochechłałem rozrusznikiem i dopiero z 13 litrów które zalałem jakieś 5,6 litrów udało mi się zlać z węża (aż mi się do teraz odbija..)

Zatankowałem 25litrów 98 Ultimate.Jakiś czas musiałem pomęczyć rozrusznik zanim pompa przepchała rope i udało się-tzn.chodzi ale wiadomo -nierówno przy dodawaniu gazu mocno się dławi.Dodam że wolne obroty-ok!.Nie ukrywam że w garażu jak dałem mu trochę tak do 5tys.to się troche przydymiło-nie mocno ale widać było mgiełke i czuć było rope.Wobec tego mam pytanie czy teraz jak zjade to paliwo i napełnie cały bak powiedzmy V-Power Racing i dodam przeczyszczacz wtrysków i ajkieś tam czyścidła to będzie chodził tak jak z przed pomyłki czy 'załatwiłem'swojego cukiereczka???

Pozdrawiam

a_rekin

Opublikowano

zrób tak jak napisałeś - wlej dobrej benzyny (nie musi być w cale 98) i dodaj przeczyszczacza do wtryskiwaczy - jak się wtryski jeszcze nie zapchały, to jest szansa, że nic im sie nie stanie

dobrze, że dużo nie zalałeś i że nie przepaliłeś wszystkiego ... gorsze rzeczy leją na stacjach do benzyny i auta jeżdżą :wink:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
przecież już raz ściągnąl - drugi raz nie trzeba

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Witam ponownie.

Cyba cukiereczek będzie żył.Na dobrą sprawę gdyby to nie stara dobra technika z napisami na częściach 'made in WEST GERMANY' to by było krucho.Podejrzewam że ten numer z nowymi autami BMW raczej by nie przeszedł...

No ale tak-wlałem V Power Racing 100okt(niby.. :lol: ) potem czyściciel wtrysków marki STP i powiem wam że autko już zaczyna 'oddychać' po reanimacji.Czasem tylko troszkę się dusi no ale przecież tam około 5,6 literków ropy jeszcze jest....

No ale pytanko czy powiniennem po spaleniu tego gówna wykręcić świece i je np.przeczyścić czy raczej nie ma takiej potrzeby.I co sądzicie o wymianie filtra paliwa w takim wypadku.Podejrzewam że troszkę się poobrudził i dobrze by go było wymienić na nowy ale poczekam na odpowiedź co o tym sądzicie.W każdym razie jeździ lepiej ,od czasu do czasu smugę dyma puści-czuć w tedy ropsko no i spalam to paliwko.

Pozdrwionka!

Opublikowano
a ja mam pytanie czy jak standardowo leje 95 PB to czy moge wlac 98 czy nie moge mieszac? Slyszalem ze 98 mozna wlewac i ma lepsza liczbe okt wiec lepiej dla auta - no ale wole sie poradzic najpierw

mozesz wlewac bez problemu...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Pewnie że lej.Pamiętaj że mieszkasz w kraju 'mlekiej i miodem płynącym' i napewno w IV RP.Paliwo sprzedawane na polskich stacjach o liczbie oktanowej 98 i 95 nie jest ani 98 ani 95...... :cool2: Kiedyś jak będziesz miał okazje proponuje zalać np.na niemieckiej stacji-zobaczysz ile więcej pojedziesz.....a jak silnik będzie Ci miło chodził!! (Na stacjach też muszą przecież zarabiać nie... hehehe :) :)
Opublikowano

Ma racje!!

Bak to chyba jedyne urządzenie gdzie można w nim mieszać.....płyny.

TYLKO NIE W BENZYNOWCU Z ROPĄ!!!!!!hehehehe :clap: :clap: ...tak jak ja!!

Opublikowano
dopiero z 13 litrów które zalałem jakieś 5,6 litrów udało mi się zlać z węża

autko już zaczyna 'oddychać' po reanimacji.Czasem tylko troszkę się dusi no ale przecież tam około 5,6 literków ropy jeszcze jest

zaraz - dlaczego nie spuściłeś całego paliwa?!

miałem taki przypadek z pomyłką na stacji, tylko w dieslu. na szczęście pokapowałem co się stało zanim zapaliłem silnik. ściągnąłem wszystko minus może litr. wiem, bo zaraz potem zalałem ropy pod korek.

nie odważyłbym się palić mieszanki z 5 litrami ropy w benzynie.

powodzenia ;)

Opublikowano

Przypadek wlania benzyny do ropy ma taki efekt jak byś się wieszał a nagle byś zmienił zamiar tylko że stołek już kopnąłeś...hehehe.W tedy jak pompa pociągnie to masz lipe.W moim przypadku nie ściągnąłem bo......

-było godz.0.30!!!!

-na stacji Pan od lania benzyny wszystko co miał mi do zaoferowania to cieniutki wężyk (taki jak w akwarium) :cry2: i wiaderko.

-a oprócz tego wszystkiego łeb mnie nap...bo 4 godz.wcześniej rwałem 8semki z górnej półki i dolnej.

...po prostu miałem w d... czy na tych 5litra przy stosunku do 25 litrów zapali czy nie...no i zapalił mój Vagen!!