Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy wejdą mi na TYŁ

felgi 14" z starej 5. chciałbym takie coś założyć na zimę bo zostały mi jeszcze z poprzedniego auta 2 szt 185/80 R14 z kolcami i bieżnikiem ok 12-15 mm,

z średnicą opony niema problemu- wymiar ten jest zamiennikiem dla fabrycznej 15".

Wzorcowa opona: felga=15'', szerokość=205 mm, profil=65 % (133 mm), średnica=647,5 mm

185/80R14 651,6 mm -4,1 mm -0,6 %

Opublikowano
myślę ze nie ,inne jest , i większe zamocowanie hamulca [z przodu napewno to i z tyłu nie masz po co szukać] chciałem zimówki założyć na felach 14' z e28 czyli starej 5 i fachurant na stacji powiedział że nie będzie -pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

pytam bo jest taka sprawa ze z tylu jest mniejsza tarcza.

a mi chodzi tylko o tył.

pyzatym pamiętam ze np jak włożyłem do 125p zwrotnice z tarczami od lady to felga 13" pasowala z lady i 125p a 14" z fiata 132 /niby wieksza/ a ocierała o zacisk.

Opublikowano
posłuchaj "pinczer" ma poniekąd rację--auto będzie wyglądało jak wózek w Tesco- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz