Skocz do zawartości

[E30] Dziwny element obrotomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

W moim obrotomierzu wypatrzyłem okrągłe, małe, szklane okienko (śr. ok. 2mm) a przez szybkę widnieją cyferki 06. Pierwszy raz to widzę, co to może być?

Greg

E30 318i 1985

Wąska lampa rządzi!

Opublikowano

hehee...dziwne...nie bardzo wiem o co Tobie chodzi...opisz to troszkę dokładniej. Najlepiej wklej zdjęcie, bo tak to trudno się domyślć o co chodzi... :roll:

Pozdrawiam

Radek

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano
nie mogę cyknąć teraz foty... :(

No to tak, nawet jakbym chciał to nie pomoge...No bo jak :?:

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano
spoko Red, dzisiaj zejdę do garażu i cyknę, jestem bardzo ciekaw czy to jakieś oznaczenie producenta zegarów ( mam VDO ) czy coś więcej...

Greg

E30 318i 1985

Wąska lampa rządzi!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hejka,

W moim obrotomierzu wypatrzyłem okrągłe, małe, szklane okienko (śr. ok. 2mm) a przez szybkę widnieją cyferki 06. Pierwszy raz to widzę, co to może być?

Też to mam. cyferka jest na końcówce "klucza" który wtyka się od tyłu zegarów. Klucz wygląda jak siakaś plastikowa czarna spinka i prawdopodobnie swoim kształtem mostkuje niektóre styki w obrotomierzu. Być może jest to kwestia np ustawienia na 4 lub 6 garków, tego nie wiem. Ale na 100% mostkuje blaski w takim okrągłym wielostyku. Wiem bo rozbebeszałem nieraz zegary i wymieniałem aku oraz obrotomierze :-)

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg