Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cena za to auto zapewne oddaje jego stan. Mimo spadku wartości aut, E36 Coupe z silnikiem 2.5, w takim wyposażeniu i w tym roczniku powinno kosztować w Polsce około 12-13 tys. w górę.

Auto zarejestrowane w 1996 roku, rok produkcji 1992... Jakaś pomyłka albo składak?

Kolor auta z jasna tapicerką i deską rozdzielczą mnie odpycha, ale to kwestia gustu. Autko ma chipa, niewiadomo jak eksploatowany, wyżyłowany silnik z przebiegiem 300 tys. km to ryzyko, przy jeździe demonstracyjnej wiele nie wyjdzie, ale póżniej mogą być wydatki.

To czy była malowana to jest mało istotne, bo znaleźć rzeczywiście bezwypadkowe Coupe z takim silnikiem graniczy z cudem (a przynajmniej wyłożeniem sporo większej gotówki), ważne żeby było dobrze zrobione.

Edytowane przez Combi
Opublikowano
Czy to że była malowana to jakaś wada auta?A takie komentowanie fotek to jak wróżenie z fusów,trzeba pojechać i obejrzeć.
Opublikowano
Czy to że była malowana to jakaś wada auta?A takie komentowanie fotek to jak wróżenie z fusów,trzeba pojechać i obejrzeć.

Tylko czasem z fotek już można wyciągnąć odpowiednie wnioski. Jeżdżenie za każdym autem w okazjonalnej cenie po całej Polsce i czasem za granicę to są spore wydatki, a i tak najczęsciej się nic nie kupi, bo okazuje się, że właściciel niekoniecznie nie zna wartości rynkowej auta.

Opublikowano

Tylko czasem z fotek już można wyciągnąć odpowiednie wnioski. Jeżdżenie za każdym autem w okazjonalnej cenie po całej Polsce i czasem za granicę to są spore wydatki, a i tak najczęsciej się nic nie kupi, bo okazuje się, że właściciel niekoniecznie nie zna wartości rynkowej auta.

A co ty widzisz na tych fotkach?bo ja widze 15 letnie auto za pieniadze ktore jest warte.Najbardziej mnie wkurza jeczenie kupujacych a panie to bylo robione,tamto tez ....i co z tego?auto ma 15 lat i zle nie wyglada a kolega sie pytal czy ktos je ogladal na zywo a nie o wrozenie z fotek i stantardowe opinie.pozdro

Opublikowano
czy ma 15 czy 20 lat nikt samochodow za darmo nie rozdaje jak cenia ja 7tys nie ma co sie spodziewac rewelacji a raczej sporych wydatkow moim zdaniem nie warto jej nawet ogladac.
Opublikowano
takie sa ceny panowie,poogladajcie ogłoszenia,popatrzcie na niemieckie portale giełdowe a pózniej spróbujcie sprzedac takie auto za wieksze pieniadze,nie znam tego auta wiec moze i nieciekawe ale mam kolesia z e34 3litry silnik z gazem,94 rok i za 10tys.zl nie moze jej sprzedac,bo auto ładne,niezle wypasione i co ztego jak pojemnosc ludzi poraza,nie spodziewajcie sie ze 15 letnie 325 kupi jakis koneser nie ta liga.Pare miesiecy temu sprzedałem 316(wiem ze to nie 325) z gazem 92 rok stan fabryka,full papiery,tzw igła za 8,5 klocka i jestem pewien ze dzisiaj moze siedem bym dostał.Jest roznica miedzy chciec a dostac i to ze kosztuje 7 tys nie dyskwalifikuje a z waszego rozumowania to wnioskuje ze jak by kosztowalo z 15scie to byscie ja polecieli ogladac?pozdro
Opublikowano

troche malo zdjec. ale jak koles pisze ze do poprawek lakierniczych to pewnie sa ona po lewej nie widocznej na zdjeciu stronie plus fotele pewnie wytare. nie wiadomo czy to nie jakis chip domowej roboty czyli allegro plus lutownica. ze zdjecia widac tylko tyle ze ma nowy grill i nowy bynajmniej prawy blotnik. w 92 nie bylo kierunkowskazow w blotnikach.

oglonie mowiac tak ze ta cene jakby bylo do wsadzenia w mechanike z 3-4 tys to spoko oplaca sie ale jesli jest mocno bita to sie nie oplaca, bo gnic ci bedzie i to nie wiadomo gdzie.

ja bym poprosil o wiecej zdjec na maila i potem ewentulanie pojechal ogldac ale na moje oko to na 95% bedzie auto w oplakanym stanie, cena mowi sama za siebie. polak nie jest osoba ktora dobiera cene adekwatnie do stanu auta, zawsze chce dostac jak najwicej.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Przesadzacie, ja ostanio sprzedawalem swoja honde prelude czyli wynalazka z silnikiem 2.3 (nieudana konstrukcja, bardzo awaryjna) za spore pieniadze ktore w ogloszeniach rzadko sie zdarzaly. Poporostu trzeba dobrze opisac auto i przedstawiac jako swoje oczko w glowie, ktore sprzedaje sie z bolem serca tylko dlatego, ze kupilo sie cos lepszego/mlodszego/szybszego co w naszych przypadkach bardzo czesto jest prawda, nie? :) . KUpujacy takie auta tez prawdopodobnie jest pasjonatem motoryzacji wiec latwo mozna nawiazac dobry kontakt, a to juz polowa sukcesu. Pozatym wiem ze osoba, ktora kupila moja hondke napewno bedzie dbala o nia i z tego miejsca (choc to pewnie zle forum na to :wink: ) serdecznie ją pozdrawiam. Druga sprawa jest to ze bemka to specyficzne auto. Łatwiej je sprzedac z duzym silnikiem niz maly. Motor 2.5 to idealny silnik do serii 3 jezeli chodzi o sprzedanie. Jak takie auto jest dobre to powino zejsc na pniu! Najlepiej jeszcze jak by mialo gaz (Polska rzeczywistosc :mad2: ) Mlodzi powyjezdzali do pracy na zachod, maja pare zlotych i chcca sie powozic fajnymi samochodami. Dla wiekszosci bemka z duzym silnikiem, najlepiej coupe to marzenie na ktore przy dzisiejszych cenach samochodow ich poprostu juz stac. Jezeli chodzi o powysza bemke jezeli byla w mozliwym stanie to juz nastepnego dnia jej niema! Zdarzaja sie okazje w necie tylko ze trzeba caly czas siedziec na ogloszeniach i jak tylko wejdzie to dzwonic i mowic ze sie jedzie . Jezeli samochod jest dobry i w dobrej cenie to niema opcji zeby stal dluzej niz dwa dni bo handlarz zaraz ja wyhaczy. Ale sie opisalem :wink: Pozdrawiam :cool2:
Opublikowano
A co ty widzisz na tych fotkach?bo ja widze 15 letnie auto za pieniadze ktore jest warte.Najbardziej mnie wkurza jeczenie kupujacych a panie to bylo robione,tamto tez ....i co z tego?auto ma 15 lat i zle nie wyglada a kolega sie pytal czy ktos je ogladal na zywo a nie o wrozenie z fotek i stantardowe opinie.pozdro

Według Ciebie 15-letnie E36 325 z klimą dwustrefową jest warte 7 tys.? :D Za tyle można kupić sobie 316 golasa. Ściagnięcie Coupe 325 z 92 roku w klimie z Rzeszy to koszt od 10 tys. zł + opłaty. W Polsce ceny kształtują się na poziomie 12 tys. Za taką kasę oczywiście masz furę w stanie co najwyzej średnim. Nie sa to zasłyszane informacje - wiem, bo szukałem dla siebie takiego samego modelu przez blisko 3 miechy, żeby sie w końcu przekonać że dobre auto musi mieć swoją cenę. Ten silnik w Niemczech jak i w Polsce to zdecydowana rzadkość w nadwoziu E36 Coupe, jeszcze z klimą... 2.0 czy 1.8 są dużo tańsze i łatwiej dostępne.

To, że auto jest ciężko sprzedać to oczywiste, sam niedawno sprzedawałem swoje. Codziennie zawracały mi głowę dzieciaki bez kasy chcący mieć fajną furę za pół darmo. Nie oznacza to jednak, że trzeba na to przystawać, chyba że ktoś chce szybko sprzedać auto.

Opublikowano

Mecik tutaj masz jeszcze inny przykład taniego E36 Coupe 325 w klimie : http://www.mobile.de/SID6Yi-p6XooiFNM6vtkgXPQg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1179057345A1Iindex_cgiD1100CCarW-t-vctpLtt~BmPA1A1B20A6%81y-t-vCaMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yaCetprsO~BSRA6B14B13D3500H30000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0NKlimatisierungFBenzinH10000000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=4&id=11111111255471083&

Takie auta również oglądałem przed zakupem swojego. Cena będzie nadal atrakcyjna doliczając podróż w jedną i drugą stronę wraz z lawetą i opłatami, ale co z tego skoro takie auta to totalne szroty, w które na dzień dobry trzeba włożyć grubą gotówkę. Nie spieraj sie ze mną bez sensu, ponieważ szukałem takiego auta długi czas i znam sytuację.

Opublikowano
To chyba cie ktos oszukuje i po co po dobre auto jechales z lawetą?zwoże autka jak jestem w kraju i wiem jakie sa ceny,uwierz mi.pozdro
Opublikowano

Nie napisałem, że trzeba po nie jechać z lawetą chociaż takim szrotem bałbym się wracać na kołach do domu.

Takie bicie piany nie ma sensu, sprowadź dla kogoś dobrą E36 Coupe 325 z klimą, niezarżniętym silnikiem, nie gnijącą blachą i choć w podstawowym stopniu zadbaną w cenie tych powyższych to pogadamy. Cuda się zdarzają, ale nie warto na nie liczyć.

Opublikowano
Combi auto z twojego linka ma uszkodzone cylindy, a pewnie i auto wklejone przez mecik ma nie jedna niespodzianke w zanadrzu. tak jak pisze Combi trudno a wrecz niemozliwe jest znalezienie dobrego auta za mala kase, fakt zdarzaja sie okazje ale to jest 1 oferta na 10000 i schodzi przewaznie po paru minutach albo wogle nie trafia do netu. mecik nawjet jak sciagniesz jezdzace to auto z twojego ogloszenia to wyjdzie jakies 9 tys plus zarobek to nie sprzedasz go za mniej niz 10 tys a auto nie wygloada na zdrowe. wiec nie wiem po co sie klucisz, nikt nie oddaje dobrych aut za bez cen, niemcy tez nie.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Pamiętajcie, że to jest składak a takich wynalazków nikt nie chce kupować.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari