Skocz do zawartości

[E36] Kontrolka poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

coś się stało z kontrolką poziomu paliwa. Po tankowaiu zatrzymała się na poziomie rezerwy i za nic nie chce wskazać poprawnego poziomu. Przy wyłączonym silniku karnie opada na lewą stronę a przy włączaniu podnosi się ale tylko do poziomu rezerwy. I tak uparcie..... :evil:

Czy ktoś z Was wie czym to może być spowodowane i jak temu zaradzić?

Oczywiście dodam iż stukałem i pukałem w szybke ale to nic nie dało.

Moja maszynka to 316i E36 z 1992.

BTW. Kupiłem to cacko 3 tygodnie temu i jest to moje pierwsze auto i jestem zachwycony. Kapitalna zabawka.

pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

Zrób test zegarów, ale to chyba nie pomoże. Czujnik poziomu w zbiorniku mógł się zablokować. Sprawdź.

Powodzenia

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Zrób test zegarów, ale to chyba nie pomoże. Czujnik poziomu w zbiorniku mógł się zablokować. Sprawdź.

Hmmmm ale jak, możesz mi dać jakąś wskazówkę ja się do tego zabrać

Z góry dzięki

Jacek

Opublikowano

Hmmmm ale jak, możesz mi dać jakąś wskazówkę ja się do tego zabrać

Z góry dzięki

Jacek

Wiesz , było już o tym . :search: poczytaj kapke , przyda ci sie :wink: W tym forum jest lepiej niż w Biblotece Nrodowej wszystko tu znajdziesz. :wink:

Opublikowano

Test robisz w nastepujacy sposob :D

- nacisnij przycisk resetowania kilometrow dziennych i trzymajac go przekrec zaplon w pozycje pierwsza

-wtedy tam gdzie masz wyswietlacz wskocza odpowiednio cyfry az na koncu zaswieca sie wszystkie kontolki i rusza wszystkie zegary na maxsa

Mysle ze jak zrobisz ten test i wskaznik poziomu paliwa pojdzie do konca pozniej wrocic na pozycje zero to znaczy ze sam zegar jest ok.

Wtedy proponuje zabrac sie za rozebranie czujnika paliwa.

To nie jest trudne juz robilem.

http://rust.mine.nu/bmw/carselect.do

Tu masz stronke wpisz w rubryczke 7 ostatnich znakow z nr nadwozia i wszystko wyskoczy twoj model,pozniej tylko znalezsc system fuel.

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

Zrobiłem test i z kontrolkami wszystko jest ok. Więc jak mniemam przyczyna leży po stronie pływaka. Czy oprócz pływaka może być coś jeszcze?

Z poprzednich postów wyczytałem że można w łatwy sposób to naprawić lutując cośtam w pływaku? Czy to prawda czy po prostu kupić nowy i mieć to za sobą?

Z góry dzięki