Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co wy na to u mnie niema wogule silnika krokowego ta rurka co idzie pod kolektorem wchodzi do takiej metalowej rurki i to wrzystko muj silnik to m43 dokładnie tak to wygląda http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=13_0403&hg=13&fg=15 jest tylko rurka idzie do wtrysków i nic więcej
Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.
Opublikowano

Kowal powiem ci ze przeswietlilem to miejsce pod kolektorem i echo nic nie znalazlem. Otp mmoje ostatnie 7 cyfr Vin-u: FL60929

PZDR

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano

Kowal powiem ci ze z lapanki nie jestem :D i potrafilbym go znalesc pod kolektorem ale, nic tam niema! Bardzo dziwne, chyba ze poprzednik cos wykroil :D ale to z drugiej(od dziadka :) ) reki auto takze watpie! Powiem ci ciezki przypadek !!! A co do tego ze to pierwsze lata tego silnika to masz zupelnie racje :cool2: :D !

POZDRO

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Nie twierdzę ze jesteś z pierwszej łapanki ale cuda też rzadko się zdarzają więc zobacz dokładnie pod tym kolektorem a dokładnie to między dwoma częściami kolektora bo dzieli się on na dwie połówki i między nimi powinien być silnik krokowy.
Opublikowano

Ja rozumiem! I tylko zazartowalem :D ! Ale powiem ci Kowal ze niezly rebus bo tego nie moge za Chiny znalesc! Pewnie mnie zjedziesz ze szukam a sie nic nie dzieje(falowanie obrotow) ! Ale tak jest! Szukam zeby wiedziec na przyszlosc, gdyz duzo czytalem na ten temat a nic u mnie nie znalazlem!

POZDRO

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Albo Artur dajmy sobie siana jak sie zepsuje to bede szukal, co? Pozatym ma Service BMW u siebie to pewnie za jakies bagatela 200 Euro go znajda :lol: !
Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano

Czesc

Smieje sie od kiedy ,to przeczytalem :P

Padl krokowy ,ktorego nie ma!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze dlategp.ze go nie ma :lol: ,to sa problemy z obrotami.

Zdejmij ta rure i zobacz co jest w srodku,bo moze koles cos wlozyl do rury,albo go zassalo do kolektota :mad2:

pozdrawiam

Opublikowano
Silnik krokowy jest ale trudno go zobaczyć a jeszcze trudniej wyjąć. Jest on pod przepustnicą bardziej w stronę kabiny kierowcy a najlepszy dostęp jest po odkręceniu górnej części kolektora.
Opublikowano

Mozliwe ze jest ciezko zauwazalny, ale bez przesady!!! Oczywiscie KOWAL moze miec racje, ale tak jak on sam mowi wszystko okaze sie po odkreceniu kolektora!!!!!!!!

Ps. Ja swiecilem tam mala zginalna kamera i widzialem tylko wolna przestrzen zadnego "krokowca". Chyba ze siedzi gdzies pod kruccem na obudowie sprzgla :D ! Ale dziekuje za takie rozwiazanie dla firmy BMW!!!

POZDRO

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Czesc

Smieje sie od kiedy ,to przeczytalem :P

Padl krokowy ,ktorego nie ma!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze dlategp.ze go nie ma :lol: ,to sa problemy z obrotami.

Zdejmij ta rure i zobacz co jest w srodku,bo moze koles cos wlozyl do rury,albo go zassalo do kolektota :mad2:

pozdrawiam

Mowisz to powaznie czy sie nabiajsz? Moze jak autor tematu popelnij mala gafe to nie odrazu musisz to komentowac i tak nic nowego nie wnosisz do tego problemu!!!

POZDRAWIAM

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano

Partii!

Co Ty ?Poczucia humoru nie masz?

Po prostu niefortunnie napisales ,ze padlo ci cos czego nie ma i mnie to

rozsmieszylo.Dla mnie to jest zabawne.

Jezeli Cie urazilem,to przepraszam,bo nie mialem takiego zamiaru

pozdrawiam

Opublikowano

Belgus!!!

Nie no spoko!!! NIc sie nie stalo ale to tracer001-owi sie zepsulo "cos czego nie ma" :D . Ja tylko z ciekawosci szukam tego krokowca. Bo jak do tej pory nikt mi nie moze jednoznaczenie odpowiedziec. No ale jak wczesniej Kowal powiedzial: " Cudow nie ma" i musi byc pod kolektorem- i zapewne tak jest.

POZDRAWIAM

Bald Mein Wagen ;)