Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:lol: :lol: Witam, jakiś miesiąc temu nabyłem (właściwie wymieniłem na mondeo) BMW e32 1992 no i mam problem z silnikiem a dokładnie z odpalaniem jak jest zimny rano , wygląda tak jakby nie palił na wszystkie gary ( rzędowa 6 typu nie znam bo nie wiem gdzie to sprawdzić), byłem u mechanika , ustawił zawory, wymienił silniczek krokowy i parę innych spraw wywaliłem 2 tysiaki i większej różnicy nie ma, mam gaz BRC , przed wizytą u mechanika dwa razy mi strzelił :evil:

Pomocy , bo mi kasy braknie na naprawę.

Opublikowano

witam

sprawdź świece i przewody no i przepływomierz jak tak strzela to czuje ze może być już trochę zmasakrowany. świece i przewody musisz wymienić nie jest to jakiś dozy koszt a możliwe ze rozwiąże to twój problem.

pozdrawiam

Opublikowano

Po 1. Przepływomierz po strzałach raczej już nie działa jak powinien a wtedy możesz zapomnieć o prawidłowej pracy na benzynie (zwłaszcza gdy jest zimny). Wyciągnij przepływkę i poruszaj klapką jeśli jest zacięta to masz odpowiedź, wtedy odepnij kostkę od przepływomierza i zobacz czy jest różnica w pracy silnika.

Po 2. Warto sprawdzić ciśnienie paliwa bo może pompa już się kończy i na zimno poprostu dostaje za mało benzyny.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
witam

sprawdź świece i przewody no i przepływomierz jak tak strzela to czuje ze może być już trochę zmasakrowany. świece i przewody musisz wymienić nie jest to jakiś dozy koszt a możliwe ze rozwiąże to twój problem.

pozdrawiam

Dzięki

świece nowizna, kable sprawdziłem megamierzem do pomiaru izolacji, pokazuje że wszystko dobrze a co do przepływomierza to mam mieszane uczucia , kupię nowy i wtedy sprawdze.

Odpiszę czy dało efekty.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po 1. Przepływomierz po strzałach raczej już nie działa jak powinien a wtedy możesz zapomnieć o prawidłowej pracy na benzynie (zwłaszcza gdy jest zimny). Wyciągnij przepływkę i poruszaj klapką jeśli jest zacięta to masz odpowiedź, wtedy odepnij kostkę od przepływomierza i zobacz czy jest różnica w pracy silnika.

Po 2. Warto sprawdzić ciśnienie paliwa bo może pompa już się kończy i na zimno poprostu dostaje za mało benzyny.

Przepływomierz sprawdzę jak radzisz, jak nie to kupię nowy, a pompka paliwa jak uruchamiam to ją słychać jak pracuje i to dosyć głośno, może się orientujesz ile kosztuje pompka.

Pozdrawiam

Opublikowano
witam

pozdrawiam

Dzięki

świece nowizna, kable sprawdziłem megamierzem do pomiaru izolacji, pokazuje że wszystko dobrze a co do przepływomierza to mam mieszane uczucia , kupię nowy i wtedy sprawdze.

Odpiszę czy dało efekty.

Pozdrawiam

Tylko zadbaj o jego odpowiednie zabezpieczenie tzn. klapa antywybuchowa.

W moim przepływomierzu czasami zatrzymywała się klapka i wtedy na zimnym nie bardzo dawało się jechać gasł, telepał się jakby nie palił na wszystkie gary, kopcił itp.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
witam

pozdrawiam

Dzięki

Odpiszę czy dało efekty.

Pozdrawiam

Tylko zadbaj o jego odpowiednie zabezpieczenie tzn. klapa antywybuchowa.

W moim przepływomierzu czasami zatrzymywała się klapka i wtedy na zimnym nie bardzo dawało się jechać gasł, telepał się jakby nie palił na wszystkie gary, kopcił itp.

Jaka klapa antywybuchowa ? bo nie wiem o co chodzi ( pierwszy raz mam w aucie gaz).

Opublikowano
to taki otworek ... o srednicy powiedzmy 50mm gdzie jest klapka na sprezynce..jak jest wybuch klapka sie otwiera i nie dewastuejs z w ten sposb przeplywki
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Ja moge dodac, ze zanim zaczniesz wymieniac te wszystkie rzeczy to sprawdz stan odmy. W moim poprzednim aucie (e32) walczylem z tym samy objawem-nierowna praca na zimnym lub jej brak wogole, prawie rok czasu i nic nie pomagalo, az ktoregos dnia sam podnioslem mache i zaczalem szukac. Okazalo sie, odma byla spekana i tamtedy motor ssal lewe powietrze!! Wymienilem ja (150zl oryginal) i silnik jak nowy!!

Pozdro

JDM FORGED EVIL 446KM @ FLYWHEEL

http://imageshack.us/g/1/9961312/

JDM EVO 6 TME

http://imageshack.us/g/1/9933589/

JDM V3-LIMITED TYPE R FORGED 2.2860cc STROKER

http://imageshack.us/g/1/9861689/

E63 630i

http://imageshack.us/g/1/10087309/

Opublikowano

Mozesz sprawdzic czy strzaly gazu nie uszkodzily Ci przepustnicy, przeplywomierz mogl sie rzleciec, polecalbym wstawic blosa koszt ok 300zl a koniec ze strzalami. to takie moje skromne zdanie

Pozdrawiam

...lubię ją,
Opublikowano
Ja moge dodac, ze zanim zaczniesz wymieniac te wszystkie rzeczy to sprawdz stan odmy. W moim poprzednim aucie (e32) walczylem z tym samy objawem-nierowna praca na zimnym lub jej brak wogole, prawie rok czasu i nic nie pomagalo, az ktoregos dnia sam podnioslem mache i zaczalem szukac. Okazalo sie, odma byla spekana i tamtedy motor ssal lewe powietrze!! Wymienilem ja (150zl oryginal) i silnik jak nowy!!

Pozdro

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, sorki że odpisuje dopiero teraz ale mam dostęp do kompa tylko w pracy, jutro zaczne grzebać pod maską i zobaczę co z tego wszystkiego wyjdzie, tak przy okazji może znacie jakiś dobry warsztat w okolicach Słupska.

Pozdrawiam