Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak na wstepie miske spawalem kilka razy :( na terenowke jeszcze mnie nie stać, a moja bmka jest wdziecznym autkiem i dzielnie sie spisuje w terenie, ale bogloby byc bardziej bezstresowo, no wlasnie mam do kolegow zapytanie, co zrobić aby przeswit zwiekszyc - jakie mozna zastosowac felgi, opony amortyzatory i sprezyny? w jaki sposob zamontować oslone miski?
Opublikowano

zamontuj tylko oslone i wystarczy.opanuj jazde beemka i patrz przez siebie a nie na laski z przystankow.

mozesz tez zalozyc 17" i tez podniesie ci sie calosc.

Opublikowano

dokładnie, olać zawieszenie, dać 16-17 koła i osłonę na miske, choć ta plastikowa osłona jej nie uchroni, jak mocniej przywalisz.

Jak miałem swojego na 7-nastkach to nawet nie zwracałem uwagi czy mi cokolwiek haczy na progach na full obciążeniu, jak w las wjeżdżałem to też nie pamiętam żeby cokolwiek chociaż otarło. a teraz mam fabryczne 14' i BOŻE ŚWIĘTY, dramat, jak mam 4 osoby w budzie i widze próg zwalniający to zaciskam zęby i jadę 1 km/h. Jak jechałem przez las na działkę to ludzie musieli wysiąść :oops:

Opublikowano
Możesz dać krążki gumowe w sprężyny, 6zł za sztukę, podniosą autko o jakieś 3-4cm
Opublikowano
Możesz dać krążki gumowe w sprężyny, 6zł za sztukę, podniosą autko o jakieś 3-4cm
Nie przesadzajmy, różnica z gumami/bez przy 4 osobach w budzie wyniesie max 2 cm
Opublikowano
kola na 17 to mi sie podoba tylko czy wejda do dziury?
Ja miałem 225/45 ZR17 i wchodziły, ale jak na maxa skręcałem kierownicą to ocierały o nadkola no i były na dystansach, oraz w sprężynach muszą być gumy, bo jak załadujesz ludzi do budy do samochód osiądzie na kołach. Więc lepiej wstawić 16" które na lajcie wchodzą bez kombinacji.
Opublikowano

pozniej wkleje e30tki za 18" i chyba na 19" wiec 17" to pryszcz

na przod max opona to 215/40 i tak samo proponowalbym na tyl.

osobiscie mialem juz ze 3 komplety 17" w e30 i nie bylo z tym problemow.

Opublikowano

I na tych 17-tkach ma pomykac po bezdrozach? Troche wyobrazni chlopaki...

Zdecydowanie tanszym i lepszym rozwiazaniem beda 15-tki + popularny i zarazem tani rozmiar opon 195/65.

Dodam jeszcze, ze caly czas pisze o E30, choc nie mam pewnosci, czy takowa posiada autor tematu.

E30 318IS Rally