Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

koledzy mam pewien problem... Podczas jazdy na dołach strasznie trzeszczy mi w okolicach drzwi! Wszystkich! :) Nie wiem co to jest, już smarowałem wszystkie uszczelki i nie pomogło... Może spotkał się ktoś z tym problemem!

POZDRAWIAM!

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Witam

dzisiaj miałem zamiar napisał dokładnie taki sam temat, ale skoro już jest to zauważyłem, że zaczęło się to trzeszczenie po tej zimie w okolicach słupków drzwi

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Tak... Wszystkie beemki chorują na to samo. U mnie jest tak samo ale z tylnymi, lewami. Szlag mnie trafia jak coś puka lub skszypi. Już się poddałem, ale zauważyłem pewną prawidłowość - nasila się to gdy jest ciepło.
Opublikowano
Dzisiaj kupiłem Silikon w spraju i popsikałem auto -uszczelki,tapicerkę w drzwiach między blachą. I przejechałem się po dziurach i panie jest cicho jak makiem zasiał żadnego krz czy puk.Polecam zabieg zł 7,50 :dance: :dance:

Ważne spryskać między drzwiami a tapicerką drzwi ona wydaje takie dżwięki

napiszcie czy pomogło.

Opublikowano
Co rozumiesz przez "między drzwiami a tapicerką"? Możesz przybliżyć?
Tomek
Opublikowano
Mi tez trzeszcza ale tylko drzwi kierowcy. Jak spryskam sprayem silikonowym to na tydzien spokoj a potem znowu, wiec spray woze w bagazniku i tak sobie psikam od czasu do czasu :mad2:
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
witam, miałem podobny problem,posmaruj sobie wszystkie zawiasy i zamki tawocikiem, tak do środka zapuść tawot,musi pomóc,nie smaruj w żadnym wypadku czym takim jak wd 4o bądż coś podobnego to wypuka cały stary smar i dopiero będzie porażka,wiem to ze swojego dośw,pozdrawiam,odpisz jak już cośpokombinujesz.
grzegorz
Opublikowano
KOMDEL POMOGŁO! Niesety nie mialem nic innego jak WD 40 i dopiero jak popryskałem to poźniej przeczytałem Twój post :) U mnie pomogło! Duzo towaru do każdego zamku i jest cisza :)

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Podstawa to smarowanie uszczelek drzwi i zamków. Wiadomo, że jak jest ciepło to uszczelki wysychają i wtedy sucha guma trze o nadwozie które w czasie jazdy pracuje. Stąd te trzeszczenia.

Po raz kolejny sprawdza się powiedzenie: kto smaruje ten jedzie. :roll2:

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
snared to prowadnice na szybach... troche sie poluzowały i nie trzymają już tak szyby jak powinny... musisz rozebrać drzwi zdjąć wygłuszenie wyjąć uszczelki, wyjąć szyby przesmarować prowadnice i zaciski które trzymają szybę i będzie cisza... :)

Pozdrawiam,

Karol