Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
myjesz lampy i jesli ci malo to widzialem wzmacniacze swiatel, bylo to urzadzenie ktore montowalo sie bezposrednio przy lampie i ono stabilizowalo napiecie na zarowke na 14V, jak wiadomo napiecie sie obniza na kablach, przekaznikach, przelacznikach itd czasem nawet do 11V (co jest utrata 20-30%). ale chyba najlepiej jest zakupic zestaw ksenonow , teraz za okolo 500zl kupisz komplet.
Opublikowano

Ksenonki jak najbardziej, ale w tym momencie mycie "oczu" Cię nie minie.... Soczewki w tych autach lubią pokryć się nalotem, a wtedy cała frajda z posiadania ksenonów sprowadzi się do oślepiania innych kierowców zamiast drogi.

Ja zainwestowałem w ksenony i jestem zadowolony, ale po dniu jeżdżenia rozebrałem lampy i wypucowałem szkło, soczewki i odbłyśnik. Efekt - da się normalnie patrzeć na włączoną lampę, a przy tym świeci super. Kupiłem palniki 4300K, bo 6000K wg mnie za bardzo "dają po oczach" a za mało na asfalt. Światło cieplejsze (to też moja opinia) wbrew wszystkim reklamom oświetla bardzo dobrze a przy tym nie budzi podejrzeń "miśków" :)

Opublikowano
Witam Ksenonki w e34 są nie dokonica legalne mi policja zabrała dowót poniewasz brak systemu czyszczenia szyb reflektorów naszczescie nidopatrzył sie braku samo poziomowania reflektorów mandat był spory i moje ksenony oddałem szwagrowi do ciągnika Pozdrawiam
Opublikowano
Witam Ksenonki w e34 są nie dokonica legalne mi policja zabrała dowót poniewasz brak systemu czyszczenia szyb reflektorów naszczescie nidopatrzył sie braku samo poziomowania reflektorów mandat był spory i moje ksenony oddałem szwagrowi do ciągnika Pozdrawiam

to sie dałeś zrobić w konia.

pierwsze xenony /nawet w bmw/ były bez poziomowania i bez systemu oczyszczania.

systemy te maja być w samochodach wyprodukowanych po danym roku./ niestety nie wiem którym, ale e34,32,30 to nie dotyczy/

policjant miałby prawo zabrać ci dowód gdybyś włożył hid-y np do corsy 2005.

podobna sprawę miałem w moim fiacie 125p z 1969 roku.

w nim nie było fabrycznie montowanych pasów bezpieczeństwa i moglem nim jeździć bez zamontowanych pasów /ale ze wzg. ze nie chce mi sie tłumaczyć deklom historii 125p to założyłem pasy. /

- już w kurtce dołączam do kubu HID 6000K :dance:

Opublikowano
pewnie nawet xenonu nie widziales z bliska a co mowic o montazu itp. a z tym ciagnikiem to bylo lepiej napisac ze do latarki sobie zamonotowales brzmi tak samo wiarygodnie chcialbym zobaczyc ten ciagnik :mad2: :modlitwa:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

mam latarke z HID`em :-) akumulator 12V 8Ah przetwornica i lampa z mercedesa okularnika :-) smuga swiatla powala . i ma taki zajefajny odcien . lekko zielonkawy. wie kto jaka to temp barwowa? 6000 jak dla mnie za niebieskie, bede do auta montowal 4700.

p.s. samopoziomowanie i oczyszczanie bylo obowiazkowe chyba od 1999-2000, poza tym ten przepis dotyczyl warunkow jakie ma spelniac nowoprodukowane auto, czyli dotyczy producentow.

Opublikowano
Pierwsze xenony mialy e32 juz w 93 roku i nie mialy one poziomowania. Aktualnie mam samorobne bixenony a spryskiwanie juz mialem w autku. W ciagu najblizszych dni zakladam 2 nowe reflektory i zestaw xenonow Xtec lub Speedmax bo to jedyne pozadne zestawy na naszym rynku i posiadaja homologacje.

pozdrawiam

mavic