Skocz do zawartości

<E34>glosniki.czy wymienic przewody glosnikowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam szanownych czlonkow.mam pytanie odnosnie glosnikow w BMW E 34.przymierzam sie do zamontowania nowych glosnikow Alpine w miejsce starej Nokii.czy w zwiazku z wymiana glosnikow musze zmienic przewody oryginalnej inst. glosnikowej?
Opublikowano

Musisz, nie musisz....możesz i jak dla mnie przydałoby się.

Montujesz lepsze głośniki dla głośności czy dla jakości?

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
  • Autor
wymieniam na Alpine dla lepszej jakosci dzwieku dlatego ze Nokia zaczela trzeszczec.wlasnie dzisiaj mi przywieziono nowe.4 x 13cm i 2 gwizdki.w sobote biore sie do roboty .dzieki za odpowiedz :cool2:
Opublikowano
jak masz ochote grzebać się z kablami to warto wymienić już na coś odrobnikę lepszego polecam Real Cable TDC 300. cena jakoś 18pln/mb więc nie maskara, a kabelek całkiem poprawny.
Opublikowano

przerabialem ten temat - oryginalne kable ( przynajmniej w mojej e32 ) sa zakakujaco dobrej jakosci i ich nie wymienialem

co do tdc-300 - to kabel do instalacji domowych - ale nie podlega duskusji ze w cej cenie jest rewelacyjny - porownywalem go z kablami za 50-100zł i wypadal rewelacyjnie !!!

Opublikowano
u mnie w e36 kable są wykonane poprawnie jednak nie wzbudziły mojego zaufania. są cienkie coś około 1,25*1,25 dla plusa i może 1*1 dla minusa. xsilver kojarze z twoich wypowiedzi na forum ze masz doświadczenie. chciałbym sie spytać o różnice w kablach do hi-fi, a CA. napisałeś że TDC300 to kable domowe i jest to oczywiste. jedynie co mi przychodzi do głowy jeżeli chodzi o kable do CA to to że mogłyby być ekranowane. pytanie moje brzmi czy są jeszcze jakieś różnice. większość i tak kładzie zwykłe OFC bez ekranu.
Opublikowano

nie chodzi tylko o samo ekranowanie ... wnetrze samochodu to specyficzne srodowisko i wymaga odpowiednich kabli ...

oczywiscie takie tdc moga zostac uzyte w instalacji car-audio ...

Opublikowano

major603 mozesz napisac cos wiecej?

ja tez jestem w trakcie wymiany, glosnikow w e34, i koles w sklepie gdzie kupowalem powiedzial, ze bmw ma niezla instalke bo sa kable skrecane :?

Napisz cos wiecej. Skoro z przodu masz dwie 13-tki i gwizdki , to czy masz jakies zwrotnice do tego i gdzie planujesz je zamontowac?

Opublikowano
  • Autor
Witam.dzisiaj skonczylem montaz glosnikow i radia.jestem zadowolony z efektu zwlaszcza z przednich glosnikow.tweetery dodaja efektu stereo przekonalem sie na wlasne uszy.do zamierzonego efektu brakuje niskich tonow wiec za tydzien,dwa zamontuje subwoofer i byc moze podepne go razem z tylnymi glosnikami do subwoofera.
Opublikowano
a co myślicie o wsadzeniu na przód 16cm. czy jest sens i czy różnica będzie spora w porównaniu z 13cm ??
Opublikowano

jezeli bedziesz napedzal to radiem to roznicy 16 vs 16cm prawie nie bedzie ( moze z 16 troche lepszy kick bass)

jednak 16 sa nieduzo drozsze od 13 wiec warto dolozyc - bo moze kiedys dokupi sie wzmacniacz i glosniczki juz sa