Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem z moja skrzynia. Czasami gdy wrzuce wsteczny i dodaje gazu obroty ida do gory a auto nie chce jechac, tak jakby nie bylo ciagu, dopiero jak mocnej wcisne po chwili mocno szarpnie i rusza, czasami tez dzieje sie to jak dojezdzam np do skrzyzowania i po wykonaniu skretu dodaje gazu tez wystepuje szarpniecie i jedzie dalej normalnie...

prosze o informacje czy to konczy sie skrzynia ???

pozdrawiam

Opublikowano
Nie chce Cie martwić, ale jest to całkiem możliwe, musisz po prostu z opoźnieniem żmieniać biegi, bez gwałtownych zmian, przytrzymać hamulec tak długo, aż poczujesz ciag, bo to nie manual i nie powinno strzelać, bo jak raz porządnie strzeli to już bedzie po wstecznym, a naprawa to pewnie ze 2-3tyś
Opublikowano

sprawdzilem na realoem i moja skrzynia ma oznaczenie A5S440Z, mam 730d z roku 2000 czerwiec...

po wpisaniu w google A5S440Z, wyskakuje mi polaczenie z onaczeniem

"der A5S440Z Automat ist eine ZF5HP24" wiec chyba mam ta ...

tak mi sie wydaje

Opublikowano
sprawdzilem na realoem i moja skrzynia ma oznaczenie A5S440Z, mam 730d z roku 2000 czerwiec...

po wpisaniu w google A5S440Z, wyskakuje mi polaczenie z onaczeniem

"der A5S440Z Automat ist eine ZF5HP24" wiec chyba mam ta ...

tak mi sie wydaje

w 730d jest 5hp24 , 5hp30 byla w 740 (benzyna i diesel) i 750

Opublikowano

to na 100 procent 5hp24..skrzynia ktora jest barrdzo dobra i sie nie psuje..jedynie co mozna wymienic w niej kolki z plastikowych na metalowe..(Frank mi podpowiedzial,dzieki Frank za dodatkowa i fachowa wiedze.. :D )

kolego...dam ci cenna wskazowke...sprawdz przegob laczacy wal z mostem i wal ze skrzynia..ale koniecznie KONIECZNIE sprawdz stan oleju w skrzyni i w TYLNYM MOSCIE !!!! :!:

na pytanie ktore BMW mam kupic...odpowiedz jest tylko jedna...

E 38 - p o l e c a m

a jaki silnik... nie wiem..ale stan musi byc rewelka

Opublikowano

jakies 3 miesiace temu wymienialem wal i wszystkie przeguby na nowe,

ok, sprawdze stany oleju i dam znac, szarpie mi takze czasem jak jade do przodu, nie tylko na wsteku...

pozdrawiam