Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem.

Mam e36 325 TDS Kombi. Rok 1997

Poprzedni właściciel wymienił przedni reflektor.

Jeden mam Bosch a drugi ma na górnej krawędzi takie jakby kropelki wody.

Który dokupić aby było jak fabryka przykazała??

Jest to moje pierwsze i wymarzone BMW i chcę aby miało stan idealny bo ma

dopiero 73000 km przebiegu.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Jest szczelny tylko tak wygląda. Jest taka jak ta:http://www.allegro.pl/item192133302_bmw_e36_lmpa_przednia_prawa.html

Jedna jest taka jak na tej aukcji a druga Bosch.

Nie wiem jaką dokupić aby było prawidłowo jak z fabryki.

Opublikowano

Witam

Przy wymianie reflektora najlepiej jest sie sugerowac jego stanem czyli wymienić ten w gorszym stanie. Z tego co zaobserwowałem (wiec wcale to nie musi być prawda) oryginalne reflektory BMW mają w górnej cześci położone poziomo kropki (wybrzuszenia).

Pozdrawiam

Opublikowano

Ta z kropkami to pewnie ZKW - zdaje się, że to starszy model, bo miałem nowszą ZKW z 97 roku i była bez kropek.

Ale która lepsza... do ZKW łatwiej klosze dokupić i wymienić.

Zostaw tą która bardziej ci się podoba.

(Ale tds z takim przebiegiem, to rodzynek po prostu)

Opublikowano

Witam

To czy lampa bedzie zkw, bosch czy hella nie zalezy od rocznika.

W twoim wypadku aby bylo tak jak w oryginale musisz tylko zwrocic uwage na to aby reflektory byly nie soczewkowe tylko zwykle - na dwie zarowki h7 (soczewkowe sa na h1).

O ile wiem to lampy wszystkich producentow do samochodów po 95roku na zarowki h7 mialy juz te wypustki u gory.

Ja osobiscie sprzedal bym jedna sztuke i kupil komplet boscha czy zkw (bosch jest wg. mnie ladniej wykonany) z jednego samochodu aby sie nie rozniły.

Pozdrawiam