Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem od jakiegos czasu ze samochod ma dzwiek jak diesel i nie chodzi tu o popychacze tylko o katalizator. odpalilem go i weszlem pod samochod okazalo sie ze to jest tak przez katalizator cos w nim grzechocze. Bylem na przegladzie i okazalo sie ze spalanie mam dobre miesci sie w normie. Czy da rade jakos to naprawic czy wymienic na strumienice??

Opublikowano
a dlaczego uważacie że żadnej strumiennicy?? Ja mam sadze na katalizatorze i właśnie myślę nad wymiana na strumiennicę
Opublikowano
Strumienica to bardzo skomplikowane urządzenie i kosz to ok. 2-3 tyś zł. A to co sprzedają po 100-ke to nie strunienice tylko puszki z ponacinaną rurą w kształcie łusek i nawet wytłumienie mają bardzo skromne. Nic to nie daje po za zmianą dzwięku silnika. A w niektórych przypadkach auto zaczyna więcej palić. Więc jak inwestować w auto to poważne pieniądze , a jak ma służyć do normalnej jazdy to ja raczej pozostawałbym przy w miarę orginalnych elementach.
Opublikowano
ok dzieki jednak kupie katalizator i wstawie. dzisiaj sie pytalem wiec bez problemowo mi sie zwroci bo za swoj stary katalizator moge wziasc 350 zl.
Opublikowano
bardzo mądra decyzja PABLOS144...Napewno straty nie bedziesz miał a bmw to nie duży fiat który nawet na rurze PCV pojedzie...POzdrawiam :D