Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam do kupienia BMW 320d po chipie. Jednak silnik glosniej pracuje i przy odpalaniu i gaszeniu wyczowalne sa jakby zwiekszone drgania silnika. Nie wiem czy to jest normalne czy nie. Wlasciciel twierdzi ze w ASO powiedzieli ze to wina sterownika i diagnoza wgrac oryginalne parametry. Poduszki pod silnikiem niby ok niezerwane.

Cena okazyjna wiec nie wiem czy pchac sie :?

Opublikowano

Witam

Mam ten sam model z tym samym silnikiem. Wczesniej mialem w benzynie i rzeczywiście zauważyłem ze w dieslu przy gaszeniu silnika wystepuja drgania kokpitem. Nie wiem w jakim stopniu sa u ciebie ale w dieslu trochę trzesc bedzie. Pozdrawiam Markiew

Opublikowano
Witam panowie .U mnie nic takiego nie występuje radzę sprawdzić poduszki pod silnikiem.Moze to być przyczyną przy odpalaniu jak i przy gaszeniu . Pozdrawiam napiszcie jak sprawdzicie.
Opublikowano
ja mam serie 136km i tez tak mam, zawsze na dzien dobry glosniej i przy wylaczaniu zadrga, nie widzialem jeszcze coby nie zadrgal :) ( mowa o 320d)
Opublikowano
ja mam 150 PS i nic takiego nie zauważyłem, silnik zawsze pracuje bardzo cicho (jak na disla)