Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema. Ja mam wlany do swojej buni castrol gtx magnatec i nie zmienię na inny. Zastanawia mnie cena bo ja płaciłem 125zł za 4 litry. Co do oleju do mostu to nie doradzę bo nie zmieniałem.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

ten olej to jeden z lepszych jaki mozesz wlać do swojej furki :8)

tworzy film olejowy, dzieki temu przy odpalaniu silnk pracuje w mniejszych oporach, no i zuzycie jest wolniejsze.

Musisz mieć półsyntetyk, ponieważ olej syntetyczny wypłukuje silnik z osadów, a w Twoim przypadku moze uszczelki tez wypłukać.

Lej śmiało

Opublikowano
belgus Napisz coś więcej bo to że napisałeś że będzie lepszy to nic z tego nie wynika :D A co do wczesniejszych wypowidzi kierowałem sie właśnie Castrolem bo słyszałem że to jedne z najlepszych oleji
Opublikowano

Czesc

Magnatec nie ma najlepszej opini.Przyznam,ze nie wiem dlaczego,ale skoro tak mowia ,to cos w tym musi byc.

Liqui moly zawiera MOS2/dwusiarczek molibdenu/ i tez powoduje tworzenie sie filmu olejowego,zapobiegajac suchym startom.W magnatecu jest to na innej zasadzie/podobno/

wybierzesz sam,to co napisalem ,to tylko moje zdanie :)

Ja co prawda jezdze na RS ie ,ale dolalem do niego wlasnie liqui moly,zeby przy rozruch oszczedzil troche moje nowe dzwigienki,bo mamjeszcze walek do wymiany.

pozdrawiam