Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie napisałem z tylnego zawieszenia dochodzą jakieś dziwne głuche stuki nawet na niewielkich dziurach byłem u mechanika ale on nic nie wypatrzył sam tez sprawdzałem i wszystkie symerbloki wydają się być dobre co to może być ??? A i jeszcze jedno dziwne zjawisko jak zaciągne ręczny to samochód rusza się do przodu i do tyłu jakieś 5 cm jak jeśli ktoś miał coś takiego prosił bym o jakąś podpowiedz z góry dzięki

Moje BMW to e46 320d

Opublikowano

Cześć.

Odpowiadając od końca. Sprawdź w jakim stanie są szczęki tylnich kół i zrób mały przegląd linki po zimie jeżeli wcześniej jej nie konserwowałeś (czyszczenie+smarowanie).W 80% przypadków to pomaga.

Stuki tylniego zawieszenia oprócz tego co podałeś mogą być spowodowane wieloma rzeczami np.

-kończące się tuleje wachliwe

-padające łączniki stabilizatora

-padnięte amory

Dobry diagnosta powinien rozwiązać problem

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
problem w tym ze amorki są nowe sam zakładałem stabilizator odpada sprawdzałem zostają wachacze ale cięzko bez podnośnka wybadać a ręczny trzyma i to jest właśnie dziwne luz objawia się tym jakby szczęki ruszały się do przodu i do tyłu towarzyszy temu uderzenie w fazie zatrzymania. Dzięki sa porady sprawdze dla pewności linki pozdro