Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:cry:

Dzis mialem nie przyjemna przygode

Babka Micra na swiatlach postanowila zatrzyman sie na moim tylnym zderzaku.

Musze przyznac ze E32 to "maly czolg". Co prawda pomiedzy Micra a 7 ogromna roznica ale babka wyhamowywala z 80, a hamowala krotko, wrecz wogole wiec predkosc zderzenia to min. 60. Zreszta wystrzelilo mnie z 15 m do przodu. Micra totalnie skasowana, zderzak przestal istniec, o lampach nie wspominam, blotniki rozeszly sie na bok, maska sprasowana, hlodnica w strzepach i cofnieta. Wystrzelily poduszki czolowe.

Dobrze, ze nic sie nikomu nie stalo.

U mnie hak zaczal sie kiwac, zderzak obdrapany i lekko pekniety (2-3 cm), cofnal mi sie wydech - teraz jest sportowy. To wszystko co widac.

Dobrze, ze wlew gazu mam zamontowany pod klapka od PB, a nie tak jak wiekszosc, po srodku, pod zderzakiem.

Bede chyba wzywal rzeczoznawce do siebie, do garazu. Zderzak lepiej zdjeac czy zostawic i zrobic to przy nim?

Czy tylni zderzak tez jest zamontowany tak jak przedni na amorkach? Jak sie go zdejmuje?

Dzieki za pomoc

Opublikowano
Musze przyznac ze E32 to "maly czolg"...

tez uwazam ze bmw 7 (w moim wypadku e23) to czolg. tydzien temu niecaly polecialem na swiezej wodnej tafli (predkosc mysle 80) i przydzwonilem w prawie stojace pug 206, ten w opla astre, a astra w lanosa... pug masakra tyl przod, nie byl w stanie o wlasnych silach zjechac na pobocze, to samo astra - oba laweta.... ja odpalilem i zjechalem na bok, tylko zderzak mi ocieral o opone wiec nie chcialem sie bawic i wezwalem lawete, na ktora wjechalem i zjechalem wlasnymi silami bez problemu.. destrukcja u mnie - pas przedni sie oparl o chlodnice, maska zgieta, nosek, lampa poszla, zderzak, lekko jeden blotnik.. silnik chodzi, wiskoza kreci sie rowno... o tym ze uderzenia nie odczulem fizycznie w ogole to chyba nie musze wspominac... nigdy chyba nie kupie zadnego wypierdka imitujacego samochod ;)

Opublikowano
Nic nie ruszaj do przyjazdu rzeczoznawcy, później napisze w dokumentach że to nie od tego auta. Poproś kogoś kto zna się na blacharce żebyś miał dobry opis
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
W zeszłym roku koleś wyjechał mi z podporządkowanej cordobą hamowałem z 80 ale i tak wyrwałem mu pół przodu a u mnie tylko cofnął się zderzak z lewej strony wybrzuszył błotnik i potłukł kierunkowskaz "potwierdzam e32 to mały czołg" :mrgreen:
Opublikowano

Mnie tez sie nic nie stalo. Zaraz po bylem tylko w lekkim szoku i wyciagnalem gasnice ale obylo sie bez akcji "strazak sam".

Nastepnie :jawdrop: jak zobaczylem w jakim stanie jest Micra

Pojade do zaprzyjznionego blacharza i przy nim zrobie ogledziny.

Dzieki

Opublikowano
Pojade do zaprzyjznionego blacharza i przy nim zrobie ogledziny.
Bardzo słuszna decyzja, przy jego pomocy na opisie zobaczysz to czego nie zauważyłbyś. I tak trzymać nie można dać się wycyckać ubezpieczalni.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano (edytowane)

witam.

Potwierdzam opinię o wartości e 32.Rok temu na moim tylnym zderzaku z hukiem zatrzymał się Passat z 95 r.Jak wyszedłem obejrzeć straty to zamiast zakląc i współczuć właścicielowi VW buchnąłem smiechem.Passat ,przód skasowany a u mnie tylko rysa na zderzaku.

pozdrawiam. :clap:

Edytowane przez angod
40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
witam.

Potwierdzam opinię o wartości e 32.Rok temu na moim tylnym zderzaku z chukiem zatrzymał się Passat z 95 r.Jak wyszedłem obejrzeć straty to zamiast zakląc i współczuć właścicielowi VW buchnąłem smiechem.Passat ,przód skasowany a u mnie tylko rysa na zderzaku.

musiał mocno huknąć bo aż przez "ch" :jawdrop:

Opublikowano

Dlatego siódemka to najlepsza beemka.

Do luskusu, dochodzi jeszcze luksus zdrowia w razie czego :cool2:

Opublikowano
witam.

Potwierdzam opinię o wartości e 32.Rok temu na moim tylnym zderzaku z hukiem zatrzymał się Passat z 95 r.Jak wyszedłem obejrzeć straty to zamiast zakląc i współczuć właścicielowi VW buchnąłem smiechem.Passat ,przód skasowany a u mnie tylko rysa na zderzaku.

Czzasami tylko tak widac na pierwszy rzut oka. Lepiej zdemontuj zderzak i zobacz czy sie nie stalo nic glebiej. Zderzak jest tak skonstruowanu zeby przejac sile zderzenia,.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl