Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Niedawno tj 5.03 stałem się posiadaczem (jak na razie dość szczęśliwym) BMW e39 1997 r 523i kombi w automacie z bardzo ponadstandadowym AUDIO by Pioneer :o . Ogólnie MOJA PANI BUNIOWA

Zdjęcia będą później

Od czasu zakupu już wiele rzeczy zdążyłem zrobić - bo chcę autko doprowadzić do stanu idealnego więc :

1. Naprawa parktronica- wymiana czujek i okablowania

2. Naprawa silnika tylnej wycieraczki

3. Uszczelenienie pompy wspomagania

4. Usunięcie wycieków oleju, wymiana płynów itp.

5. Wymiana łapy pod skrzynią

Pozostało :

1. Wymiana przepływomierza

2. Wymiana czujnika wału

3. Uzupełnienie detali we wnętrzu - uchwyty na napoje kratki wentlacyjne - parę detali w bagazniku

4. i najważniejsze : coś grzechota chyba przy wale bo to taki ruch obrotowy i tylko na 2 najniższych biegach przy gwałtowniejszym przyspieszaniu ?

Ktoś wie co to ostatnie może być ? Może można z kimś się w Czewie spotkać kto ma e39 i miał coś podobnego

Będę wdzięczny za wszelką pomoc !

Aha siatak oddzielająca bagażnik od przestrzeni pasazerskiej ma chyba wadę - jak zaczpeię z jednej reony to z drugiej mi do uchwytu trochę brakuje i nie mogę nic z tym zrobic - jakies propozycje ???

Pozdrawiam wszytkich właścicieli BMW

K.

Pierwsze zdjęcie - jeszcze na starych blachach

http://img214.imageshack.us/img214/2503/21885782sr7.jpg

Prawie zapomniałem : ponadto wymieniłem akumulator, lewy halogen na gładki, czujnik temp zewnętrznej.

Pozostała jeszcze wymiana tłumika na oryginalny bo ten co mam jest za głośny a jeżdżę z 2 małych bąbelków i 2 psami :)

Jutro wrzucę zdjęcia z detalami do bagażnika któych mi brakuje może ktoś ma dostęp na allegro szukałem i nie ma :cry:

Edytowane przez gummibear
Opublikowano
A jaki miales problem z tylna wycieraczka?? Mojej bumie tez cos dolega. przy odpalaniu sama sie wlacza, robi jeden cykl i wraca na miejsce. Jak ja chce wlaczyc to czasem dziala a czasem nie. Jak zadziala to i tak stanie gdzies w polowie szyby :duh: Natomiast ogrzewanie szyby tylnej w ogole nie dziala... :( Mysle ze to problem z naderwana wiazkia kabli. Sylszalem ze to powszecha wada touringow...