Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze spryskiwaczami

jak wcisne dzwigienke do srodka to najpierw leci chcwile (czyli chyba z pierwszego zbiornika od koncentratu) natomiast pozniejsze drugie, dluzsze i mocniejsze prysniecie wogole nie nastepuje. Tzn cos tam jakby chcialo leciec, ale jakos niebardzo

Jak pociagne dzwignie do siebie to wogole nie chodzi

A przedwczoraj chodzilo

Za co sie najpierw zabrac??

Pompka?

Wogole to gdzie sie lacza przewody z plynem od tych obydwu zbiorniczków??

Jacek

Opublikowano

Jeden zbiorniczek jest na spryskiwacze lamp a drugi na szybę z tego co wiem to się nie łączą.

Jak masz taki problem to radzioł bym przeczyścić same końcówki spryskiwaczy, są one podgrzewane i czesami osadza się tam kamień - tj. u mnie. Wystarczy "przepchać" jakimś cienkim drucikiem

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Końcówki spryskiwaczy są rozbieralne , doprowadzone są do nich dwa wężyki w środku są dwie gumeczki ze sprężynkami które na przemian otwierają i zamykają płyn z dużego zbiornika i małego . Proponuje rozebrać i pożądnie wyczyścić bo takie przepychanie bez rozebrania nic nie daje :naughty: ostatnio też je rozebrałem i przy okazji polutowałem sobie kabelki od grzania bo były pourywane :roll2:
Będzie Miły Wydatek!!!!!!