Skocz do zawartości

DEMONTARZ KLIMY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy jest możliwość wymontowania klimy z auta,czy da sie to zrobić samemu i cz ogrzewanie będzie działać normalnie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeżeli tylko chce Ci się rozgrzebywać praktycznie cały przód auta - da się. Nagrzewnica jest inna, a żeby ją wyjąć i wymienić na "bezklimową" to jest rozbiórka przodu wnętrza auta kompletna.

Pytanie - po co? Jeżeli klima Ci przeszkadza, to wymontuj sprężarkę, chłodnicę i parę dostępnych komponentów, tylko znowu... po co?

Kai
Opublikowano
  • Autor
No tak ale jak wymontuje kompresor chłodnicei to co mi sie uda bez zbytniej integracji w auto to czy będę miał ogrzewanie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak, praktycznie z systemem ogrzewania to wiele wspólnego nie ma. Dwa osobne systemy, a że sterowanie wspólne - nic nie szkodzi.

Moduł A/C może zarejestrować błędy typu przerwa cewki sprzęgła elektromagnesu sprężarki lub podobne, ale nie mają znaczenia dla działania układu. Jeżeli masz sterowanie automatyczne, to możesz mieć tylko "czasami" podwyższone obroty silnika (wtedy, kiedy teoretycznie powinna być włączona sprężarka).

Kai
Opublikowano

:?: :?:

po co w ogule wymontowywać kompresor przecież on się i tak nie załancza jak tego nie chcesz.

Wytłumacz dlaczego chcesz to zrobić bo nie bardzo rozumiem Twój tok myślenia.

Masz zepsute sprzęgło na kompresorze - to zdejmij pasek napędowy i po sprawie.

Ale najważniejsze pytanie dlaczego nie chcesz mieć ,klimatyzacji ?? przecież już teraz się przydaje a lato przed nami :norty:

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
  • Autor
Nie chce klimy bo i tak działa jak chce ,a nie mam zamiaru wydawać na jakieś naprawy,bez klimy można żyć,mimo że mam czarną skóre w aucie :mrgreen:
Opublikowano
Dziwny masz tok myslenia. ale co tam. Ja bym dal wiele zeby miec klime u siebie. No wlasnie moze jest ktos kto ma kompletna do mojej i podjal by sie fachowego montazu??

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Z odsprzedaza to nie ma problemu, chodzi mi oto zeby ktos ja od razu profesjonalnie zamontowal.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
A ja potrzebował bym wentylator do klimy bo stary ze zbyt częstego urzywania przez poprzedniego włściciela zarusł w środku rdzą i się magnesy porozklejały :mad2: . Może ma ktoś na stanie sprawny może być z przepalonym stojanem za niewielkie pieniądze :search:
Będzie Miły Wydatek!!!!!!