Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mogę was prosić o opinie na temat tej betki :

http://allegro.pl/item184324200_bmw_740_4_4_gaz_sekwencyjny_ful_opcja_bezwypad.html

Stoi ona w Przasnyszu i może ktoś z was ją oglądał. Facet chce za nią 24 tys,zł. Ma na blacie przejechane 270tys km. Prosze was o oceny. A może ktoś z was ma na oku jakąś ładną e38 ( 2,8 . 3,0 benz + sekwencja do 25000zł).? Jeśli tak to proszę o info na [email protected] lub na pw.

Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
Opublikowano
nieważne czy pełna czy nie , tylko jakie jest wasze zdanie na temat tego egzemplarza
Opublikowano

może zostane z negowany... ehhehe

jednak sorry... jesli nie stać Cie na paliwo do 4,4 to kup sobie 318 ... a nie 4,4 z gazem....

a tak na zdrowy rosadek.... ja auta z gazem bym nie kupił... jesli ktoś założył i jest na gwarancji... to instalacja ok... ale nie zawsze z silnikiem jest git... dziwne ze ktoś sprzedaje jak założyl gaz... zakładając gaz ktoś analizuje koszty i jazde tym samochodem... dla mnie okazji wsórd samochódów nie ma...

Z gazem... ostatecznie... ale to ja zakładam gaz .... a nie kupuje z gazem ...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

jednak sorry... jesli nie stać Cie na paliwo do 4,4 to kup sobie 318 ... a nie 4,4 z gazem....

a tak na zdrowy rosadek.... ja auta z gazem bym nie kupił... jesli ktoś założył i jest na gwarancji... to instalacja ok... ale nie zawsze z silnikiem jest git... dziwne ze ktoś sprzedaje jak założyl gaz... zakładając gaz ktoś analizuje koszty i jazde tym samochodem... dla mnie okazji wsórd samochódów nie ma...

Czy to oznacza - ze jezeli zalozylem u siebie sam gaz - pojezdzilem rok czasu - i auto bede chcial sprzedac - nie powinien ode mnie nikt go kupowac ? Bynajmniej ty bys go nie polecal ! Dobrze zalozona instalacja no i dobra instalacja - nie sprawia dla silnika zadnego problemu.

Jakies bledne myslenie - uwazam.

@Wiku

musialbys przed kupnem podjechac z autem do jakiegos konkretnego speca od silnikow i instalacji gazowych - zeby sprawdzil czy instalacja dobrze zalozona, wykalibrowana i czy silnik jeszcze troche pojezdzi !

SEBEK_E38

http://jungle.ovh.org/bmw_downx.gif

Opublikowano

gośc założył instalację i ma na nią dwa lata gwarancji , a więc nie jest tak że założył i sprzedaje. pojeździł półtora roku.

Powiem szczerze że sam nie mam przekonania i pojadę ją obejrzeć bez większych emocji.

Opublikowano

Czy to oznacza - ze jezeli zalozylem u siebie sam gaz - pojezdzilem rok czasu - i auto bede chcial sprzedac - nie powinien ode mnie nikt go kupowac ? Bynajmniej ty bys go nie polecal ! Dobrze zalozona instalacja no i dobra instalacja - nie sprawia dla silnika zadnego problemu.

Jakies bledne myslenie - uwazam.

@Wiku

musialbys przed kupnem podjechac z autem do jakiegos konkretnego speca od silnikow i instalacji gazowych - zeby sprawdzil czy instalacja dobrze zalozona, wykalibrowana i czy silnik jeszcze troche pojezdzi !

Błedne myślenie... lub błedne zrozumienie...

Napewno nie zgodze się z tym że nawet dobra instalacja dobrze założona..nie robi dla silnika problemu... BO akurat robi... może nie wielkie ale napewno

CO do auta że nie polecam jeśli ktoś założył gaz - "nie polecam" to za dużo... ale skłaniałbym do kupna bez gazu... lub do Baaaaardzo dobrego sprawdzenia...

Bo jeżeli wiku chce kupić dobre auto... to należy się wystrzegać czegoś co może przysporzyć nawet najmneijszy problem...

Twoje auto sebku może się okazać super, i warte uwagi przy sprzedaży/// ale sam wiesz jak jest w Polsce... różnie się traktuje auta... a jak się dba tak się ma

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
racja rafał. Mam naprawdę dylemat. Sparzyłem się na swojej ostatniej 725 tds i nie chce uczynić tego samego błedu po raz drugi tym bardziej że udało mi się szybko pozbyc 725. Teraz mam około 25 tysięcy i dylemat jakie auto wybrać, z jakim silnikiem. Diesle raczej odpadają bo na 730d mnie nie stać . Pozostaje więc benzyna.Ale jaki motor. Skłaniałbym się do 728 , lecz problem w tym że nikt znajomy nie ma takiego a od obcego wiadomo jak jest. Najchętniej wziąłbym od znajomego, a to forum uważam że jest bardziej wiarygodne w podpowiedziach niż handlarze na giełdzie albo kiciarze w komisach.( a propos mojej 725 tds , wymieniałem : głowicę , blok silnika, pierścienie, świece , filtry wszystkie, oleje , płyn chłodniczy, łńcuszki rozrządu i jeszcze parę rzeczy,a i tak nie chodziła dobrze, i na dodatek sprzedałem ją bez straty.Jeszcze do naprawy była pompa wtryskowa, ale tego już nie zrobiłem. Miałem troszkę szcześcia przy tej sprzedaży.)
Opublikowano
Przed zakupem proponuje podjechać do firmy montującej instalacje gazowe żeby sprawdzili czy są jakieś błędy w sterowniku - to może dużo powiedzieć o instalacji a nawet co nie co o silniku.
Opublikowano

hehe, fajnie nim musial wlasciciel jezdzic... prawie na lezaco :norty:

siedzenia sa tak odchylone, ze chyba nie sposob tak prowadzic.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano
Zdjęcia tak robione aby nie pokazać fotela kierowcy i kierownicy (na jednym widać że trochę matowa). No i gość deklaruje, że silnik 4,4 a chyba 4,4 (M62) weszły po lifcie w 1998 roku.
Opublikowano
byłem, oglądałem, przejechałem się nią. Silnik chodzi ładnie. Nie przerywa nie strzela, ogólnie ładna. Do wymiany łożysko w którymś przednim kole(trszkę wyje)chyba lewym, poza tym jak prawie u wszystkich pixele na panelu centralnym. Aha i nie działa PDC ( widać że z przodu lekko jeden czujnik wgnieciony tam gdzie ta lampa jest pęknięta i pewnie dlatego nie działa(cały czas piszczy). Ciekawe jakie to będzie miało spalanie??Ja myślę że średnio to powinno spalać koło 16,17 gazu tak pół na pół trasa/miasto.I co wy na to?[/img]
Opublikowano
Zdjęcia tak robione aby nie pokazać fotela kierowcy i kierownicy (na jednym widać że trochę matowa). No i gość deklaruje, że silnik 4,4 a chyba 4,4 (M62) weszły po lifcie w 1998 roku.

Daten für die Fahrgestell-Nr. 'DK61098'

Baureihe: E38

Fahrzeugtyp: 740i

BMW-Typschlüssel: GF81

Motor: M62

Karosserie: Limousine

Katalogausfürung: Europa

Lenkung: Links

Getriebe: Automatik

Produktion: 05/1996

Füllmengen

für die BJ von 01.02.1996 bis 31.08.1996

Motor M62: 7.50 Liter Öl

Getriebe A5S 560Z (Automatik): 13.00 Liter Öl

Differenzial: 1.20 Liter Öl

Bremsflüssigkeit: 1.00 Liter

Kühlwasser mit/ohne Klima: 12.50/12.50 Liter

Zusatz: Automatikgetriebe: Lebensdauerfüllung

Tu masz to auto. Spisałem i sprawdziłem po VIN, no i silnik się zgadza.

ta kierownica i fotel są wporządku.

a powiedzcie jakie oznaczenie ma motor 4,0? M ile?

Aha jeszcze jedno pytanie? Jakie oznaczenie na klapie bagażnika miały siódemki z motorem 4,4 litra?