Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam pare pytań o e34 konkretnie o 518+gaz z 94. jaki olej zalać najlepiej do silnika, skrzyni i tylnego mostu?? i co oznacza jak pod prędkościomierzem, pod licznikiem kilometrów dziennych, pali się żółty kwadracik i pisze "INSPECTION"??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do tego dołożę propozycję zakupienia instrukcji - wiele się wyjaśni...
Kai
Opublikowano

A ja zadaam pytanie jak się jeździ tak małym silnikiem na gazie w E34? Daje rade? i jak jest z ekonomiką?

Jak się pali żółty to jeszcze masz może jakiś 1000km do wymiany oleju.

Jaki masz przebieg , może warto zalać mineralnym?

Pozdrawiam Michał525i.

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
taki silniczek jeszcze daje rady. mały ale ekonomiczny a to dla mnie ważniejsze bo dużo jeżdżę. mam 164tys.km. lać już mineralny?? jaki zalać do tylnego mostu??
Opublikowano
zaleje castrol magnatec do silnika. a co to jest szpera?? bo to moje pierwsze bmw i jeszcze nie wszystko wiem.
Opublikowano
no i w zadnym razie mineralny tylko jakis dobry syntetyk

164 tys na liczniku a realny przebieg to nie to samo. U nas w ogłoszeniach nie ma BMW z przebiegiem pow. 200tys. :mad2:

Syntetyk może wypłukać słaby silnik więc najpierw bym sprawdził stan i przawdziwy przebieg.

Pozdrawiam Michał525i.

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
witam. zalałem castrol magnatec 10w40. stary olej to był chyba jeszcze syntetyk. mam jeszcze pytanko co do kasowania inspekcji. próbowałem na wszystkie sposoby jakie znalazłem na forum i nic :( :( :( . ciągle jest tak samo. czy to mogą być inne piny niż 7 i 19?? próbowałem 7 i masa auta i też nic, drzwi otwierałem zamykałem i nic. i jeszcze pytanko o przekaźniki pod tylną kanapą. szukałem przekaźnika wycieraczek, miała to być niebieska kostka (na forum dostałem zdjęcie) tymczasem pod kanapą są dwie plastikowe puszki, wyglądają jak kasety wideo (zielona i czarna) ale po rozebraniu nie znalazłem przekaźników :( tylko płytki z układami scalonymi. co to może być?? i gdzie jest przekaźnik wycieraczek??
Opublikowano
wycieraczki zrobione. to ta czarna puszka, w niej na tym układzie jest przekaźnik. pozostaje problem inspekcji jak ją skasować?? dzisiaj jadę do elektryka może coś poradzi
Opublikowano

Michal525i napisal

"164 tys na liczniku a realny przebieg to nie to samo. U nas w ogłoszeniach nie ma BMW z przebiegiem pow. 200tys. :mad2:

Syntetyk może wypłukać słaby silnik więc najpierw bym sprawdził stan i przawdziwy przebieg"

MIneralny nie jest olejem dobrym do silnikow BMW po prostu on w naszych silnikach sie smazy i zostawia duzo osadow bo temp pracy silnika jest wyzsza ewentualnie zdecydowalbym sie na polsyntetyk a nigdy mineral

pozdro