Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w czasie ruszania po wrzuceniu 2 biegu zaczal szarpac silnik,po wysprzegleniu zapalila sie kontrolka wtrysku i...... no wlasnie auto starcilo moc a z pompy wtryskowej zaczelo wyciekac paliwo......co ROBIC?? naprawa rzecz jasna ale gdzie???????
Opublikowano
Najprawdopodobniej masz rozszczelnioną pompę wtryskową. Nie miałeś wcześniej problemów z odpalaniem na ciepłym? Co do przebiegu to jesteś pewien? Ja miałbym duże wątpliwości... Z pompami zaczynają się problemy po przebiegu 200-250 tyś a nie 140. W swojej ostatnio uszczelniałem pompę w Leźnie w serwisie boscha. Skasowali mnie 1050 zł za wymontowanie, uszczelnienie i zamontowanie z regulacją. Pompę raczej zrobili dobrze, ale jeśli chodzi o złożenie tego wszystkiego do kupy, to są delikatnie mówiąc niechlujni. U mnie nie była założona "nakrętka" od gniazda diagnostycznego i nie przykręcona opaska od węża prowadzącego od intercoolera do dolotu. Efekt był taki, że auto w ogóle nie jechało, tylko zostawiało czarną chmurę za sobą.
Opublikowano
auto moze miec wiekszy przebieg tym bardziej ze dzis odebralem je z serwisu od kuleszy w gdyni i koles z serwisu mowil ze ktos kombinowal przy nim (chodzi wlasnie o licznik). faktycznie pompa wtryskowa ma wyciek i zastanawiam sie nad kupnem nowej no i doszla jeszcze pompa od wspomagania....... czyli jak mowia BMW Bedziesz Mial Wydatki.... moze znasz kolego jakas stronke gdzie mozna kupic czesci do BMW..... konkretnie pompe wtryskowa i pompe od wspomagania bo w serwisie licza sobie jak za zboze.....pozdro aster.....
Opublikowano

Przejrzyj forum, poczytaj o wyciekach z pomp wtryskowych - to częste i proste do usunięcia usterki. Jak nie chcesz się sam babrać, to poszukaj pompiarza (w dziale Polecane warsztaty), podjedź i ci uszczelni.

Zwykle cieknie spod pokrywy lub nastawnika, wymiana uszczelek z ustawieniem dawki to max 250zł - tyle dałem w Warszawie.

Kompleksowe uszczelnienie pompy - wymiana wszystkiego co może cieknąć za jednym zamachem + regulacja to koszt od 500zł w górę (to ceny podawane na forum).

Ale jeżeli poza wyciekiem auto dobrze zapala i dobrze jeździ, to z wymianą pompy się wstrzymaj...

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Jeśli chcesz kupić używaną pompę wtryskową, to lepiej sobie odpuść. Nigdy nie wiesz do końca co kupujesz. Lepiej porządnie ją uszczelnić ewentualnie wymienić sekcje i mieć spokój na ok 100-150 tyś km (tak mi pompiarz powiedział).
Opublikowano

Witam,

Kupno nowej pompy to koszt 12 000 zl, regenerowana kosztuje 5000zl.

U bosha jest tzw system BX zostawiasz swoja stara a oni ci daja regenerowana cena to ok 3500zl i chyba jest tez ona zalezna od serwisow.

Jedyna rada to uszczelnienie u znawcy i najprawdopodobniej wymiana nastawnika pompy na nowy i oczywiscie wlasciwa regulacja dawek itp. koszt to ok 2500 zl.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

Kupno nowej pompy to koszt 12 000 zl, regenerowana kosztuje 5000zl.

U bosha jest tzw system BX zostawiasz swoja stara a oni ci daja regenerowana cena to ok 3500zl i chyba jest tez ona zalezna od serwisow.

Jedyna rada to uszczelnienie u znawcy i najprawdopodobniej wymiana nastawnika pompy na nowy i oczywiscie wlasciwa regulacja dawek itp. koszt to ok 2500 zl.

Pozdrawiam

No tak tylko jaki jest sens wymieniac nastawnik w pompie za okolo 2500 jak za 3200-3500 MAX! (zalezy od mozliwosci negocjacyjnych kupujacego) mozna miec nowa pompke (BX)? Jesli ktos decyduje sie na wymiane tzn ze autkiem chyba chce dluzej pojezdzic, wiec te kilka stowek roznicy nie robi.

Pamietajcie TDSowcy... sa dziesiatki przykladow, ktore potwierdza Ci, ktorzy maja nowe pompki - zacznie sie dziac, najpierw trzeba jechac ustawic BOOM 200 pln, potem zacznie ciec jakas uszczelka ok 150 PLN, okaze sie ze za malo trzeba cala wyciagnac na stol regulacja uszczelki robi sie dodatkowy 1000. I juz mamy polowe ceny NOWEJ pompy. Potem padnie sekcja, skonczy sie nastawnik... Sprawa warta przemyslenia

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
no wlanie juz zalozylem temat czy ktos brak pompy od SWOS'a z allegro ale nikt nie odpowiedzial. cholera wie czy sa one regenerowane czy uzywane. koles nie odpisuje na maile.
Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.