Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !!!

czy mógłby mi ktoś opisać wymiane świec ?

trzeba wyciągać wtryski ?czy jest jakis sposób dostania się do nich ?

E36

2.0i 1993

Opublikowano

....a dzień dobry jeżeli dobrze pamietam to odkręcasz pokrywę silnika (tą większą ,pod małą jest listwa wtryskowa)pod którą masz rząd 6 cewek,zdejmujesz cewki i widzisz świece. odpowiedni klucz i wykręcasz świece i tyle...

pozdrawiam

Unnamed

Opublikowano
....a dzień dobry jeżeli dobrze pamietam to odkręcasz pokrywę silnika (tą większą ,pod małą jest listwa wtryskowa)pod którą masz rząd 6 cewek,zdejmujesz cewki i widzisz świece. odpowiedni klucz i wykręcasz świece i tyle...

pozdrawiam

Unnamed

Tak jak kolega wyzej pisze!!! nie ma z tym zadnego problemu,odkrecasz tą pokrywe dokladnie tą co pisze na niej BMW (dwie nakretki na klucz 10) i widzisz rzad 6 cewek,odkrcasz dwie srobki odpinasz cewke i wyciągasz ją do gory,potem juz tylko klucz do swiec i wykrecasz starom a wkrecasz nową i w ten sposob robisz wszystkie. spokojnie robiąc nie powinno ci to zając wiecej niz 15min. (tylko klucz do swiec musi byc od BMW bo swiece tam są gleboko i musi byc z taką plastikową wkladkom do wyciągania swiec ale powinnienes go miec w tym schowku na tylniej klapie)

BMW 320 E36
Opublikowano

wielkie dzieki panowie .

cos mi mozecie jeszcze poradzic na temat wymiany filtra paliwka ?

jest dosyć głęboko umieszczony w plastikowej opasce i niewiem czy konieczne jest wjechanie na kanał czy jakoś go dosięgne podnosząc na lewarku?

pozdrawiam !!!

Opublikowano

.... i tylko kanał......inaczej nie ma do niego dojścia,mało tego -mam nadzieję że masz zgrabne dłonie i zwinne paluszki :) bo miejsca tam jest mało.Napisz jak Ci poszło.

pozdrawiam Unnamed

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cienkie ręce jednak sie przydały. dwie śruby i wychodzi cała opaska z filtrem ,najgorzej to potem wyciągnąć miedzy węzykami itp.troche zabawy faktycznie ale miło było.

moze mi ktos jeszcze napisze jak ręcznypodciągnąć, czy da rede srubami wewnątrz auta przy dzwigni ?

pozdrwawiam !!