Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do wymiany amortyzatory przednie (55% i 53%), Co do tylnych to sie zastanawiam bo jest (65% i 73%). Co mi doradzacie.

Firma to wiadomo Bilstein b4 :wink:

Natomiast mechanik mowił zeby kupić se odboje i poduszki ? który to element te poduszki ? bo odboje to wiem.

http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=CC11&mospid=47445&hg=31&fg=10

Aha jeszcze czy to prawda ze Te bilsteiny to sa 3 rodzeje do e36. bo tak mi w sklepie powiedzieli ze dopiero jak wyjmie sie stary to bedzie wiadomo. Na allegro sprzedaja chyba tylko jeden typ.

[/url]

Opublikowano
Myślę że bilstein B4 będzie ok! Na allegro ,znajdziesz sklepy które oferują cały komplet 4szt za ok 650zł Jednak najlepsze i tak są sachs! ale te ok 320 za sztukę! Oprócz odbojów potrzebne będą gumowe osłony bo tych nie ma w zestawie. A te poduszki to Ci pewnie mechanik powie jak wyjmie stare czy potrzeba! Aha! nie sugeruj się tak bardzo skutecznością amorów po teście na tej telepajce, bo mogą mieć ok 60% i do wymiany jak ciekną. Pozdrawiam!
Opublikowano
Dzieki, Chyba na razie zdecyduje sie na zrobienie przodu, a tył to jak nazbieram troche kaski. Natomiast co wyjdzie z poduszkami to zobaczymy, Czy te poduszki to tylko oryginały ? Mam nadzieje ze beda dobre
Opublikowano
do naszych r6 sa dwa rodzaje amorow. Z krotkim lub dlugim lacznikiem stabilizatora. Najlepiej kupic caly zestaw taki jak ty masz i po klopocie. Nie trzeba wyjmowac amora zeby wiedziec jaki masz typ. A ktory masz rocznik tego autka??

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Jak mają po ok 50% to nie są wcale złe, do wymiany się kwalifikują jak mają chyba 25-30% i jak jest duża różnica między jednym a drugim. Nawet nowy nie będzie miał 100%

50% to kompletny złom.

Opublikowano
Ja mam 95 r 325td . Myśle ze naprawde nie nadaja sie juz te amorki bo juz od ponad miesiaca zauważyłem ze buja samochodem we wszystkie strony i jezdzi sie okropnie. Takze przód wymienie. Co do tyłu to sie wstrzymam tym bardziej, że tak mowicie.Poza tym tył to znowóż nie taki wielki wydatek , widziełem na allego po 110zl na tył bilsteiny. to chyba dobra cena ?
Opublikowano

Aha, sorki za drugi post.... :mrgreen: jakos wyszło

A co z tym poduszkami jakbyco tylko oryginał ?

Czy dobrze wydedukowałem ze mam kupić amorki te z numerem

VNE 4419/20?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Myślę że bilstein B4 będzie ok! Na allegro ,znajdziesz sklepy które oferują cały komplet 4szt za ok 650zł Jednak najlepsze i tak są sachs!

nie są złe, ale to chyba jedna z niewielu opinii na tym forum, że są lepsze od Bilsteina :wink:

B4 są takie sobie. Znaczy się najzwyklejsze.

Po założeniu na tył nie wpadłem w jakieś ochy-achy :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png