Skocz do zawartości

czujnik parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,mam problem z tylnim czujnikiem parkowania,poprostu przestał działac,czasem jak wrzuce wsteczny to wydobywa sie taki ciągły dzwięk,wiem ze to smiesznie zabrzmi ale to tak jakby sie baterie konczyły,i zaraz przestaje i juz nie działa.Czy ktoś gdzie moge szukac przyczyny?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
Dolanczam sie do pytania. U mnie tez po wlaczeniu R jest dlugi dzwiek a czujniki raz dzialaja raz nie. Niedzieje sie to caly czas tylko od przypadku do przypadku, ale bynajmniej jest to denerwujace.
Opublikowano
Najprawdopodobniej padł Ci któryś czujnik i będziesz musiał go wymienić. Zlokalizować można profesjonalnie podłaczając się pod komputer lub przykładając do każdego czujnika kolejno palec. Jeśli dany czujnik jest sprawny, powinno być do usłyszenia cykanie jego a czasem nawet odczuwalne przez palec.
Opublikowano
  • Autor
tiger81,dzięki za podpowiedz,jest dokładnie tak jak mówisz,przykładam palca pokolei do kazdego czujnika i na trzech wyczuwam drgania a czwarty martwy,wiesz moze jaki jest koszt takiego czujnika?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
Cena w ASO 270 PLN :duh:
Opublikowano

Sorry za komentarz ale pier #$)(*# od rzeczy

jezeli PDC ma szkodzony jakis czujnik to nie dziala caly system ...

na diagnostyke - tam CI powiedza ktory z czujnikow dziala Ci z jaka moca i dopiero jak wymienisz uszkodzony to PDC zacznie normalnie piszczec

Opublikowano
Racja cały układ przestaje działać, ale dobre czujniki reagują właśnie w sposób który opisałem wcześniej. Ja miałem padnięte 2 z tyłu i jeden z przodu, zdjagnozowałem je właśnie w taki sposób i po wymianie ich cały układ znowu zaczął działać.
Opublikowano
  • Autor
czy ktoś mógłby mi powiedziec jak wyciągnąc czujnik ze zderzaka zeby nic nie uszkodzic?dziekuje za pomoc
Opublikowano
  • Autor
panowie,czy naprawde nikt nie wiem jak dostac sie do czujnika,no prosze nie bądzie tacy :cry:
Opublikowano

Musisz w pierwszej kolejności ściągnąć listwę i wtedy ładnie wyjmujesz czujnik.

pzdrw

Opublikowano
  • Autor
Dropsik,dzięki za pomoc