Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,mam problem z tylnim czujnikiem parkowania,poprostu przestał działac,czasem jak wrzuce wsteczny to wydobywa sie taki ciągły dzwięk,wiem ze to smiesznie zabrzmi ale to tak jakby sie baterie konczyły,i zaraz przestaje i juz nie działa.Czy ktoś gdzie moge szukac przyczyny?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
Dolanczam sie do pytania. U mnie tez po wlaczeniu R jest dlugi dzwiek a czujniki raz dzialaja raz nie. Niedzieje sie to caly czas tylko od przypadku do przypadku, ale bynajmniej jest to denerwujace.
Opublikowano
Najprawdopodobniej padł Ci któryś czujnik i będziesz musiał go wymienić. Zlokalizować można profesjonalnie podłaczając się pod komputer lub przykładając do każdego czujnika kolejno palec. Jeśli dany czujnik jest sprawny, powinno być do usłyszenia cykanie jego a czasem nawet odczuwalne przez palec.
Opublikowano
tiger81,dzięki za podpowiedz,jest dokładnie tak jak mówisz,przykładam palca pokolei do kazdego czujnika i na trzech wyczuwam drgania a czwarty martwy,wiesz moze jaki jest koszt takiego czujnika?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano

Sorry za komentarz ale pier #$)(*# od rzeczy

jezeli PDC ma szkodzony jakis czujnik to nie dziala caly system ...

na diagnostyke - tam CI powiedza ktory z czujnikow dziala Ci z jaka moca i dopiero jak wymienisz uszkodzony to PDC zacznie normalnie piszczec

Opublikowano
czy ktoś mógłby mi powiedziec jak wyciągnąc czujnik ze zderzaka zeby nic nie uszkodzic?dziekuje za pomoc
Opublikowano
panowie,czy naprawde nikt nie wiem jak dostac sie do czujnika,no prosze nie bądzie tacy :cry:
Opublikowano
Dropsik,dzięki za pomoc