Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego to co pokazujesz na zdjeciu do przepływomierz powietrza (przepustnica)a jesli chodzi o te obroty to ciezko powiedziec nic konkretnego nie piszesz ale warto sprawdzić wąz który łączy silnik z ta przepustnica czy nie jest gdzies pekniety bo jesli jest to auto dostaje lewe powietrze i możę to być powodem ze obroty waryjuja :lol: :D
Opublikowano
kolego to co pokazujesz na zdjeciu do przepływomierz powietrza (przepustnica)a jesli chodzi o te obroty to ciezko powiedziec nic konkretnego nie piszesz ale warto sprawdzić wąz który łączy silnik z ta przepustnica czy nie jest gdzies pekniety bo jesli jest to auto dostaje lewe powietrze i możę to być powodem ze obroty waryjuja

Chyba nie zauważyłeś czerwonego kółeczka ze strzałką.

To co jest tam zaznaczone, to z tego co wiem jest to specjalny filtr z granulatem węgla aktywnego. Wchłania on szkodliwe dla środowiska opary benzyny, nawet gdy silnik jest unieruchomiony. Po ponownym uruchomieniu i nagrzaniu silnika wkład z węgla aktywnego jest przewietrzany i zgromadzone w nim węglowodory zostają spalone w silniku.

Czy może mieć on negatywny wpływ na pracę silnika to trudno powiedzieć, możliwe że jest zapchany, czy coś podobnego, ale tego już nie wiem.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
Oj przepraszam kolego fakt moja pomyłka nie widziałem tego zaznaczonego na czerwono...Ale niestety co to jest to juz nie wiem(przepustnice przerabiałem sam w swojej e-36 dlatego sie odezwałem)ale w swojej tez cos takiego mam...Musiał bys poszukać ksiażke w stylu "sam naprawiam BMW"tam powinno byc opisane co to takiego i do czego służy....Zobacz na forum w dziale "zrób to sam" :)
Opublikowano
filtr paliwa ma niewiele wspolnego ze skokami wolnych obrotow. sprawdz dokladnie na zapalonym silniku uklad dolotowy tj. przeplywomierz i ta gume od przeplywomierza do kolektora ssacego. wystarczy mama nieszczelnosc i bedzie lipa. ewentualnie silniczek krokowy
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

Witam

Jezeli zawor tego zbiorniczka szwankuje ,to silnik moze chodzic kulawo!

Mnie zainteresowal ten zdechly kot pod filtrem :P

Co to jest?

Poza tym wydaje misie,ze masz jakos dziwnie podlaczona przeplywke :shock:

pozdrawiam

Opublikowano
to byla taka "przejsciowka" która dodawała mocy taka betke kupilem z kraju adolfa. na zdjeciu jest odłonczona.
Pozdrawiam i dziękuję.