Skocz do zawartości

Problem z BMW 316i e30 - przekladnia kierownicza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem niedawno BMW 316i, 90r. mam pytanko czy mogę gdzieś kupić zestaw naprawczy do przekładni kierowniczej, bo kupno nowej to wydatek na pewno grubo powyżej 1000zl... i prosiłbym o link do instrukcji obsługi E30 po polsku...

Proszę o odpowiedź!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Najpierw sprawdź czy nie można zrobić czegoś z twoją obecną przekładnią. Moją dało się naprawić a luzy miała naprawdę spore, więc może tobie też się uda.

A odnośnie instrukcji to się podepnę do Twojej prośby- szukałem ale do E30 nie znalazłem :? To samo z książką "Sam naprawiam..." - cały nakład się zmył a dodruku nie przewidują :( . Język polski lub angielski najlepiej, bo inne u mnie kuleją :lol:

Opublikowano

Witam!.

Książki nie dostaniecie - bo... nakład wyczerpany, a nie planujemy wznowienia (tak powiedziała pani w wydawnictwie krakowskim)

W instrukcji obsługi nic niema poza wiadomościami którymi Polacy posiłkują sie od 91 roku.

A tak w ogóle to książka "Sam naprawiam" to totalny badziew, nic tam niema konkretnego użytkowego dla posiadaczy BMW którzy lubią "grzebać" , co innego gdy ktoś chce popatrzeć dla własnej informacji.

A o silniku m40 tylko wzmianki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki bardzo za radę...

wiecie co też mam problem z kablami wysokiego napięcia, nie moge kupic, no albo sa drogie od 460zł za NGK....

Moją BETE mam 2 miesiące

jestem zadowolony, jak się dowiedzieć co to za silnik, po numerach na silniku, bo motor był wymieniony w Niemczech na jakiś inny, z papierów wynika że mam 135000km... :roll:

no i jeszcze jedno auto mam stasznie miękkie, czy zawias zawsze był taki miękki...

A z tą przekładnią kierowniczą to też dziwna sprawa, bo luzów nie mam na kierownicy, ale mechanik powiedział że to ona się tucze na wybojach, czy to nie jakieś gumy są wybite na łączeniach w zawieszeniu :?: :?: