Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam następujący problem. Padło mi sprzęgło, a właściwie wysprzęglik. :( Tak mi się na 99% wydaje ponieważ wczoraj wszystko było ok a dzisiaj pedał sprzęgła wchodzi wodłogę bez żadnego oporu i nie ma mowy o wrzucaniu biegów. Pytałe jednego mechanika czy jest możliwość naprawy we własnym zakresie. Powiedział mi że można to zobić samemu ale może być problem z odpowitrzeniem układu. I tu moje pytanie czy rzeczywiście jest z tym jakiś problem? Czy ktoś to robił i czy jest to prawda? Zgóry dzięki.
Opublikowano

Witaj.

Mialem podobny problem, raz na tydzien pozniej czesciej, wstawalem rano wsiadalem do auta a tam ? Miekki pedal sprzegla zero, plyn musialem dolewac, zapalic auto i czekac 20 minut az sie odpowietrzy.

Wkoncu pojechalem do mechanika, do wymiany hydrauliczny silownik sprzegla znajduje sie on przy skrzyni biegow. Koszt czesci 122 złote za wymiane zaplacilem 60 złotych, w wymiane wchodzil nowy plyn hamulcowy i odpowietrzenie calego ukladu sprzegla trwalo to jakas godzine wraz z odpowietrzeniem.

Sama wymiana tej czesci to pikus dwie srubki jeden przewod i tyle, ale odpowietrzenie calego ukladu eee ja bym sie za to nie bral mechanik ma odpowiedni sprzet i wie jak to zrobic ,chodzi mi o odpowietrznie, a 60 zeta za robocizne to chyba nie duzo biorac po uwage ,ze w tej cenie byl nowy plyn.

A auto zupelnie inaczej teraz jezdzi ;-)

Pozdrawiam

Opublikowano
Kup wysprzęglik koszt to około 120 zł dasz rade sam zmienić nie ma w tym nic trudnego ale tak jak pisali poprzednicy jak trafisz na mechanika co sie na tym zna robił to już i powie Ci, że za wymianę weźmie 50 zł z płynem hamulcowym to czasem nie warto sie brudzić. Pozdroo.