Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

Pojechaliśmy z tomwar-em obejrzeć ósemke i tak się złożyło że kupiłem :-) Zresztą nie musiał mnie szczególnie namawiać. Korzystając z okazji chciałem mu oficjalnie tutaj na forum przy wszystkich podziękować.

Zdjęcia:

http://www.sectec.pl/bmw8/

Poza rysą na boku nie działa roleta (burczy coś ale sie nie opuszcza), fotel pasażera jeździ jakby tylko z jednej strony (może z drugiej strony wypadł z szyny?), jest lekki luz w układzie kierowniczym, wydech trzeba zrobić bo coś tam delikatnie puszcza.

Nie miałem okazji dłużej się przyglądać ale to by było chyba na tyle...

Ogólnie skrzynia super zero poślizgów silnik rakieta. Amory w porządku, nic nie stuka.

Z góry mówie że do tej pory byłem raczej za audi :P Szczególnie za modelem V8 za którym pozostał mi wielki sentyment. Ale może się przekonam - zresztą z tym autem to chyba nie będzie bardzo cieżko.

Jeżeli macie jakiejs porady odnośnie tego auta to bardzo chętnie poczytam bo póki co trochę się w nim zgubiłem :-)

1) Na co uważać, co wymieniać co ile itp.

2) Przy okazji przydałby mi sie lewy halogen macie namiary na części?

Pozdrowienia :-)

Adam

Edytowane przez adam_st
Opublikowano
Gratuluje, swietny kolor i super felgi :D Do tego jasne wnetrze :modlitwa: A na co uwazac? Na instalacje LPG ktorych V12 nie znosi i tyle. Tak poza tym eksploatujesz auto normalnie jak kazde inne, polecam zalac jakis w miare niezly olej, sprawdzic/wymienic swiece i podobno przeczyszczenie przepustnic duzo daje ale o tym musze przekonac sie na wlasnej skorze :) Namiary na halogen wyslalem na PW :wink: Pozdrawiam
Opublikowano

Marcin dziekuje za namiar! Jak zadzwonilem do mojej lokalnej hurtowni po części to zostałem wyśmiany :P hahaha

Olej zaleje castrol magnatec 10w40

Mam nadzieje jeździć nią jak najdłużej. Dla osob które chca takie kupic mówie od razu, takie auto nie nadaje się do jazdy na codzien zdecydowanie... z wielu powodów... ale jest przyjemne, i to bardzo.....mysle ze można się zakochać

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
. Dla osob które chca takie kupic mówie od razu, takie auto nie nadaje się do jazdy na codzien zdecydowanie... z wielu powodów... ale jest przyjemne, i to bardzo.....mysle ze można się zakochać

A to z jakich powodow niby ?. Jedyne co moze przeszkadzac to spalanie ? :D .A propo LPG to nie wiem jak mozna takie cudo zagazowac :). Smierc dla tych co niasa smierc :PP joke ofc.

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
Ciezko zaparkowac bo za dluga i za szeroka, nie podjedziesz pod zaden kraweznik wyzszy niz 10cm (przy odrobinie szczescia przeliczysz sie i urywasz spojler), w zimie pluzysz owym spojlerkiem w sniegu i mozesz wziasc do auta co najwyzej jednego pasazera bo nikt z tylu sie nie zmiesci :D I za to kocham to auto :mrgreen:
Opublikowano
Ciezko zaparkowac bo za dluga i za szeroka, nie podjedziesz pod zaden kraweznik wyzszy niz 10cm (przy odrobinie szczescia przeliczysz sie i urywasz spojler), w zimie pluzysz owym spojlerkiem w sniegu i mozesz wziasc do auta co najwyzej jednego pasazera bo nikt z tylu sie nie zmiesci :D I za to kocham to auto :mrgreen:

Co do parkowania to mi to nie grozi bo mieszkam w niewielki mmiasteczku i nie ma problemu z parkowaniem :D , c odo zimy to nawet nie wiem czy bym wyjechal 8ka, mam do tego audi Quatro :D. Jak z tylu sie nie zmiesci ?. Da rade tylko bedzie mial kolana w zebach :D. Calkowicie jestem zakochany w 8ce masakra .... mam nadzieje ze marzenie niedlugo sie spelni :). Pozdrawiam :dance: :modlitwa:

btw. @ogorek ile dales za swoja perełkę ?:D

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Bardzo dobrze prezentuje sie na tych laczkach .Jestem w podobnym stadium poznawania samochodu mam go od 2 dni, to jest fajne , że co chwila zaskakuje czymś w pozytywnym sensie , najbardziej podoba mi się to , że jest to naprawdę dobrze przemyślany samochód . Nie wiem czemu odniósł taką klapę pod względem marketingowym (wiem był za drogi) , całe szczęście już nie jest . Fajnie , że bierzecie te auta w opiekę :P

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu