Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z cantralnym zamkiem a dokladnie z drzwiami od pasazera mam centralny na kluczyk jak zamykam to wszystkie drzwi sie zamykaja ale gdy juz chce otworzyc od strony pasazera nie otwieraja sie :twisted: juz mnie nerwica bierze bo nawet jak otwieram od strony pasazera to nie otwieraja sie te drzwi czyzby silownik padl czy da sie go wyregulowac

pozdrawiam

Opublikowano
Witam!Mam bardzo podobny problem, z tymże z tylnimi drzwiami, od strony kierowcy :D Od pewnego czasu (dokładnie od tygodnia)poprostu "nie reagują" na otwieranie kluczykiem centralki...tzn. ani nie chcą sie otwierać, ani zamykać :P więc muszę je obsługiwać "ręcznie".Dodam jeszcze, że próbowałem już kilku sposobów :mad2: ,ale chciałbym uniknąć rozbierania panelu drzwi. Zapewne temat był już podejmowany, ale nie mogę go odnaleźć :oops: Dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc. :lol:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D

Opublikowano
w pierwszej kolejności przed rozbieraniem czegokolwiek warto sprawdzić wtyczka łączonca drzwi z karoserią .
Opublikowano
Sprawdzałem...u mnie O.K :lol: a i tak nie chce działać :(

Opublikowano
Witam!Mam bardzo podobny problem, z tymże z tylnimi drzwiami, od strony kierowcy :D

masz zamek na kluczyk w tylnych drzwiach?

czy ci sie rygiel nie zamyka?

:)

Opublikowano
Jasne, że nie mam zamka w tylnych drzwiach... :lol: Po prostu mi się rygielek przestał zamykać, jak zamykam całe autko kluczykiem :D Pozdrawiam

Opublikowano
Nie ma wyjścia trzeba rozebrać boczek drzwi i zobaczyć czy czasami te stalowe cięgna które poruszają ryglem nie wyskoczyły z siłownika, u mnie to się zdarza tyle że w drzwiach kierowcy. Można wtedy też zobaczyć czy siłownik się wysuwa jak nie to nie ma styku lub sam siłownik do bani
Opublikowano
:? Noo cóż...To faktycznie wydaje się być najlepszym rozwiązaniem...Będę musiał spróbować...Na szczęście znalazłem ostatnio na Forum, w jaki sposób to zrobić, w miarę sprawnie i bezpiecznie...więc będę musiał się za to zabrać :P WIELKIE dzięki !!! za radę :cool2: Pozdrawiam!

Opublikowano
już kiedyś pisałem w vektrze B było tak że jak jakiś silniczek z centralnego stawiał za duży opór to centralka go całkowicie odłanczała to myśla że w tak zaawansowanej elektronice jak mamy w BMW będzie pewnie coś podobnego ale kto to może zdiagnozować ?
Opublikowano

Proponowalbym najpierw sprawdzic bezpieczniki przy module centralnego pod tylna kanapa za kierowca.

pozdrawiam

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......