Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem nowym uzytkownikiem choć beemke mam juz 5 lat.

Mój problem polega na ty, że jak autko postoi 2 dni i jak go odpale to zakopci na czarno i rzuci silnikiem nie wiem czy problem tkwi w wtryskach ktoryś leje albo cuś autko ma 285 tys przebiegu moze wartałoby to sprawdzic tylko nawet nie wiem gdzie z takim problemem mam sie kierowac.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem, objawy takie same !

Sprawdziłem swiece żarowe, okazało sie że jedna była trafiona.

Po wymianie wszystko gra :mrgreen:

E34 524 TD Było 528i obecnie
Opublikowano

Powinien palić zaraz jak zgaśnie świeca żarowa, jednak obserwując moje auto, odpala na dotyk, jednak muszępoczekać jeszcze chwilę, najlepiej moment gdy właśnie gaśnie zielona lampka. Nawet po 2 dniach odpala w ten sposób bez jakichkolwiek problemów. Jeśli ci nie świeci się lampka to znaczy ze coś jest nie tak. poszukam.

A ja mysle ze cofa sie paliwo do zbiornika i trzeba by bylo zamontowac zaworek zwrotny miedzy filtrem a pompa.

Zaworek założony i bez zmian.

Opublikowano
Auto odpala sie jak swieci sie zielona lampka a nie po tym jak zgasnie ... Zolta oznacza ze swiece sie grzeja a zielona ze sa nagrzane i nalezy odpalic auto ... Jesli nie przeskakuje CI z zoltej na zielona to oznacza to ze masz trafiona ktoras ze swiec ... Zmien swiece
Opublikowano
Dokładnie, świeca uszkodzona i green się nie pali. Ale u mnie jest podobnie, ze muszę pokręcić rozrusznikiem chwilę jak nie poczekam aż zgaśnie lampka zielona. powodem jest na 100% w moim przypadku małe ciśnienie pompki z baku. Sprawdzone. Świece grzeją dłużej niż się świeci żółta kontrolka, tak ok tyle co się pali zielona, czyli jak tak odpala to nie jest tragedia.