Skocz do zawartości

[E30] drewniane wykończenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Muszę się pochwalić ,że niedawno zmieniłem nuńkę na e30 325 cabrio 1990r wąska lampa - malinka.

Mam pytanie- otóż mam tam wykończenia "drewniane" wyglądają na oryginalne jednak są już nadgryzione zębem czasu, jak można coś takiego dorobić tj. zamienić na nowe , czy ktoś się tym zajmuje może macie jakiś pomysł lub namiar.

Za pomoc będę bardzo zobowiązany

aha, jeszcze mam padniętą antenę elektryczną gdzie można taką kupić lub tą zreperować ?

pozdrawiam

Kuba

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
antenke znajdziesz na allegro...a drewienka nie wiem na allegro sa tylko imitacje silikonowe :) ale kiepski efekt.
Opublikowano
Do stolarza i niech wycyklinuje i pociagnie nowym lakierem :lol:

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
jeśli masz prawdziwe drewno a nie imitacje to przejedź to papierem 400 i pomaluj bezbarwnym do drewna będzie jak nówka

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano

Odradzam kupno anteny na allegro.

Kupłem sobie taką do lanosa,

po 6 miesiacach jak się podnosie wyje jak..... :evil:

Opublikowano
aha, jeszcze mam padniętą antenę elektryczną gdzie można taką kupić lub tą zreperować ?

pozdrawiam

Kuba

A zaoytaj sie gdzies w jakims warsztacie elektrycznym albo serwisie car audio.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

ŻADNEGO SZLIFOWANIA!!!!!!

Drewniane elementy to nie kawałek litego drewna tylko fornir nałożony na profil aluminiowy, bardzo łatwo jest się przdżeć do metalu, moja rada - kup środek chemiczny do ściągania powłok lakierniczych, najlepszy jest TIROLAK, nakładasz, 15 min. spłukujesz za pomocą ciepłej wody z detergentem oraz szczotki, osuszasz natychmiast ściereczką ew. operację powtarzasz, papier ścierny tylko bardzo drobny na koniec, możesz także kupić bejcę rustykalną i odświeżyć kolorek, na to jakiś extra drogi i twardy lakierbezbarwny i gotowe, miłej pracy

Opublikowano
Tak, milej pracy, mnie to zajelo tydzien i 11 warstw lakieru. Zeby bylo rowno warto kazda warstwe przyszlifowac drobnym (400) papierem. Do malowania najlepiej uzyc walka