Skocz do zawartości

komunikat einspritzanlage!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam Pytanie. Ostatnio podczas jazdy zgasl mi silnik...okazalo sie ze przewody od komputera stopily sie od nagrzanej rury wydechowej. Po naprawie przewodow na wyswietlaczu pokazuje mi sie napis :!: EINSPRITZANLAGE :!: :shock: a samochod chodzi bez problemow i nic sie z nim nie dzieje. Co moze byc przyczyna tego "defektu" i czy da sie go usunac?? Prosze o odpowiedz. :modlitwa:
Opublikowano
Według instrukcji obsługi to problem z działaniem ektronicznego urządzenia wtryskowego.Samochod bedzie jezdił ale silnik działa w tyrybie awaryjnym,mozesz tez odczuwac niską moc silnika....Ostatnia informacja mówi ze trzeba jak najszybciej sprawdzic urządzenie wtryskowe.Powodzenia!!!
Opublikowano
u mojego kumpla w 530d tez ten komunikat sie pojawil i pozniej auto stacilo moc i musial wymieniac wszystkie wtryskie, zaplacil 2017eur, auto bylo robione w A.S.O BMW w niemczech.
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

Mam tds`a i common rain... nie wiem czym ty jeździsz.. miałem w obu ten komunikat. TDS pompa wtryskowa do naprawy (przynajmniej ja tak miałem) a 3,0d pompa paliwa.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano
ten problem dotyczy 2.5 TDS. Oprocz tego komunikatu nic wiecej sie nie dzieje mianowicie nie odczuwam zadnego spadku mocy itp. jak inni opisuja.