Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam od dwóch lat BMW323 i cały czas myślałem ,bo tak też mam w dowodzie że to 323 i .Ostatnio zauważyłem,że w wielu katalogach nie ma takiego auta tylko jest 323 ti.Jak to jest i co oznacza literka t ?Dzieki za odpowiedzi.
Opublikowano
323 ti tak jest oznaczona wersja compact ! Jakies bledne katalogi przegladasz bo normalnie powinno byc 323i (M52B25).

No w katalogu castrol pisze że coupe to 323i a compact 323ti.Ja mam 4 drzwiowy to chyba compact?Bo o sedanie nic nie pisze.

Opublikowano

No w katalogu castrol pisze że coupe to 323i a compact 323ti.Ja mam 4 drzwiowy to chyba compact?Bo o sedanie nic nie pisze.

coupe to samochód z 2 drzwiami

compact to samochód z 3 drzwiami

sedan to samochód z 4 drzwiami

hatchback to samochód z 5 drzwiami (tylna klapa pod kątem)

combi to samochód z 5 drzwiami (ale tylna klapa prawie w pionie)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
323 ti tak jest oznaczona wersja compact ! Jakies bledne katalogi przegladasz bo normalnie powinno byc 323i (M52B25).

Compact jest dwudrzwiowy (mowa o drzwiach do wsiadania). Ty masz Sedana z silnikiem 323i tak samo jest on oznaczany w Coupe natomiast w Compactach zwał się 323ti !!

Opublikowano

Compact jest dwudrzwiowy (mowa o drzwiach do wsiadania).

W motoryzacji drzwi to element zawierający okno...

a jak coś nie ma okna to jest to klapa.. ;)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Coupe oznaczane sa przez ci

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano

Compact jest dwudrzwiowy (mowa o drzwiach do wsiadania).

W motoryzacji drzwi to element zawierający okno...

a jak coś nie ma okna to jest to klapa.. ;)

Dlatego dodałem że mowa o drzwiach do wsiadania !! Przez tylne drzwi w compactcie raczej się nie wsiada :) Wiem że Compact jest trzydrzwiowy daltego napisałem w nawiasach co miałem na myśłi :)

Co do oznaczania Coupe to nie przypominam sobie żeby E36 było oznaczane przez Ci BMW 318isCi ???

Opublikowano
Witam posiadam od dwóch lat BMW323 i cały czas myślałem ,bo tak też mam w dowodzie że to 323 i .Ostatnio zauważyłem,że w wielu katalogach nie ma takiego auta tylko jest 323 ti.Jak to jest i co oznacza literka t ?Dzieki za odpowiedzi.

323i w sedanie były po 1995 roku oznaczane benzyny o poj. 2500ccm.

To jest Twoje auto: http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=10962&cache=no

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane