Skocz do zawartości

VIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

na podszybiu masz numer VIN

Ale czy to jest jedyne miejsce ?

Pytanie może wydać się dla niektorych głupie ale dla mnie jest to bardzo istotnę . Z gory serdeczne dzieki.

Opublikowano

Witam!

Po pierwsze nie na podszybiu tylko na kielichu tam gdzie amortyzator,tabliczka znaminowa jest takze w komorze silnika,nie we wszystkich modelach ale była przyklejana naklejka tam gdzie jest aku,nastepnie nr nadwozia znajdziesz wyciagając tylne siedzisko i z prawej lub lewej strony powinna byc wcisnieta kartka z nr VIN,w liczniku jest zapisany nr VIN tzn 7 ostatnich liczb i cyfr,następnie pod pokrywą kompa takze powinna byc naklejka z nr VIN!

pOZDRO!

Opublikowano

Pod maską, prawy amortyzator?

pzdr

MK

Opublikowano
  • Autor

na kielichu tam gdzie amortyzator,tabliczka znaminowa jest takze w komorze silnika,nie we wszystkich modelach ale była przyklejana naklejka tam gdzie jest aku,nastepnie nr nadwozia znajdziesz wyciagając tylne siedzisko i z prawej lub lewej strony powinna byc wcisnieta kartka z nr VIN,w liczniku jest zapisany nr VIN tzn 7 ostatnich liczb i cyfr,następnie pod pokrywą kompa takze powinna byc naklejka z nr VIN!

Dzięki serdeczne!

Opublikowano
  • Autor

Pytam dlatego, że od tego mam zamiar sprawdzić legalnośc pochodzenia mojego nowego nabytku jakim wkrótce się stanie E39. Przez jakiś okres eksploatowałem służbowego lecz nigdy się nie zagłebiałem w takie detale. postanowiłem kupić sobie na własnośc taki sprzęt i chciałbym miec pewnośc co do legalności pochodzenia itd.

A możecie mi napisać parę słów odnośnie motoru 2.0 jak się sprawuje itd.?