Skocz do zawartości

Grill - oszustwo na allegro - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chcę sobie zmienić grill na nowy - stary jest trochę pordzewiały i pogięty - także nie opłaca się go odnawiać.

Kupiłem grill i niestety pech - sprzedawca zapewniał, że w świetnym stanie - nie pogięty, a po rozpakowaniu od razu widać, że strzelony i jest centralne wygięcie. Do tego nigdzie nie mogę znaleźć numerów BMW - które ponoć są na każdej oryginalnej części.

Ech, co za ludzie - taki prezent mi na święta sprawić.

Gril z tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item180481149_gril_atrapa_bmw_e36_oryginalny.html - wiem, że można trafić taniej, ale nie mogę czekać pół roku, aż się pojawi na aukcji. Mam nadzieję, że sprzedający zachowa się jak należy...

Także jeżeli ktoś wie jak rozpoznać oryginalny gril w E36, to proszę o informacje.

Edytowane przez Varrol
Opublikowano

hmm na zewnątrz nie widzę a ściągać mi sie nie usmiecha :) hmm ale ci sprawił prezent na święta ehh a cena tez nie rewelacja choć z nerkami ;)

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

No prezent na święta piękny.

Najgorsze, że sprawa najprawdopodobniej do sądu trafi, bo sprzedający się zapiera i zwala winę na kuriera.

Natomiast udało mi się wypatrzeć na zdjęciu z aukcji minimalne odchylenie które wskazuje, że gril był już krzywy w przed wysłaniem. Także jestem spokojny, bo od tego są specjaliści, którzy to udowodnią ponad wszelką wątpliwość - tylko że ja czasu nie mam na włóczenie się po sądach...

Gdyby ktoś wiedział, gdzie są te numery (jeśli w ogóle są) to będę wdzięczny, bo każdy argument się przyda.

Opublikowano

...a dzień dobry Ja się dziwię straszliwie w stolicy jesteś (myśle że nawet mieszkasz) i tak drogą używkę kupiłeś,

pozdrawiam serdecznie

Unnamed

Opublikowano

masz prawo zwrotu towaru jak sie nie myle :)

http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=332

towar kupiony na odległość można zwrócić ............

polecam stronę ................ dał ci rachunek paragon ??

a jeśli nie oryginał to jeszcze lepiej dla ciebie bo cie oszukał !!!

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
masz prawo zwrotu towaru jak sie nie myle :)

http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=332

towar kupiony na odległość można zwrócić ............

polecam stronę ................ dał ci rachunek paragon ??

a jeśli nie oryginał to jeszcze lepiej dla ciebie bo cie oszukał !!!

pozdro Tomek

To nie bardzo odnosi się do używanych przedmiotów - a jeśli nawet, to ponoszę koszy wysyłki w obie strony - a więc ok 60zł w przypadku grila - co średnio mi się opłaca.

Opublikowano
ale lepiej zaplacic 60zl i odzyskac kase za gril niz mialby ci gril zostac w domu. Ja mialem podobna sytuacje tyle ze z listwami do drzwi. Ale darowalem sobie te kilkadziesiat zlotych :/

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Jeśli chodzi o program ochrony kupujących allegro, to prawie na pewno skorzystam. Ehh, ja to mam takie szczęście - gość ma tyle pozytywnych komentarzy, a akurat musiało trafić na mnie. Ale nie odpuszczę tego - handlarze na Allegro nie mogą być bezkarni - jadą na tym, że większość odpuszcza...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma numerów na grilu tak jak nie ma na błotnikach, drzwiach itp. Po prostu jak kupujesz nówke w serwisie to naklejona jest naklejka z numerem i kodem kreskowym, żadnych przetłoczeń z numerami nie ma. Są natomiast numery na nerkach włącznie z taką kratownicą wskazująca na miesiąc i rok produkcji elementu.
Opublikowano
Jeśli chodzi o program ochrony kupujących allegro, to prawie na pewno skorzystam. Ehh, ja to mam takie szczęście - gość ma tyle pozytywnych komentarzy, a akurat musiało trafić na mnie. Ale nie odpuszczę tego - handlarze na Allegro nie mogą być bezkarni - jadą na tym, że większość odpuszcza...

allegro niestety ci nie pomoze w wyjasnieniu tego problemu. .jesli ty do nich napisza o swoim problemie oni napisza do sprzedajacego ze kupujacy ma jakies zastrzezenia. sprzedajacy odpisze im ze bylo wszysko w porzadku i oni ci odpowiedza ze jasli chcesz to mozesz dochodzic swoich praw na drodze sądowej. i na tym sie skonczy pomoc allegro w rozwiazywaniu twojej sprawy. czesto dokonuje transakcji poprzez allegro znalazlem sie w podobnej sytacji w roli kupujacego jak i sprzedjacego

Opublikowano
i oni ci odpowiedza ze jasli chcesz to mozesz dochodzic swoich praw na drodze sądowej.

Oni nie odpowiadają!

Po prostu kopiuj>wklej i spływaj natręcie :D

Opublikowano

Jeżeli zgłoszę zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i śledztwo zostanie rozpoczęte, to na tej podstawie Allegro może zwrócić do 500zł. Moje dowody są tak oczywiste, a nawet na zdjęciu z aukcji w powiększeniu widać skrzywienie (nie można jednak stwierdzić w jak dużym stopniu - jednak sam fakt, że jest wystarczy).

Nie wiem jak jest teraz w Polsce z sądami, ale dla mnie sprawa jest jasna i oczywista. A sprzedający najwyraźniej wierzy, że jednak sobie odpuszczę.

Opublikowano
Jeżeli zgłoszę zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i śledztwo zostanie rozpoczęte, to na tej podstawie Allegro może zwrócić do 500zł.

Tak powino to wygladac.

Ja czekam na odpowiedz sprzedawcy, ktory sprzedal mi zegary do E39: "zegar sprawny 100% ,wizualnie BDB" z lekko peknieta pleksi i nieswiecacymi pixelami a kupilem zegary po to ay nie walczyc z brakiem pixeli u siebie i zaplacilem nawet wyzsza cene niz normalnie chodza na Allegro!

Tomek

Marzenia się spełniają...