Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Znajomy szykuje sie do zakupu samochodu rover 75 z silnikem 2.0l v6

i twierdzi ze to siolnik bmw ja osobiscie w zadnym bmw nie widzielm takiego silnika czy to zeczywioscie silnik bmw >?

Opublikowano

Witam.

Nie miałem co robić,więc pogrzebałem w necie na ten temat bo trochę mnie to zainteresowało :wink: .A oto jak jest faktycznie.Wszystkie silniki benzynowe ROVER'a 75 tzn: 1.8 (120 KM i 150 KM w wersji turbo, ok. 11,5 i 10 s do setki), 2.0 V6 (150 KM, 10 s do setki) i flagowy 2.5 V6 (177 KM, czas rozpędzania - ok. 9 s) są produkcją ROVER'a a tylko Diesel (2.0 16 V z układem Common Rail o mocy 116 lub 131 KM) był wyprodukowany przez BMW.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
BMW nie produkuje ani nie produkowało V6.

to w takim razie silnik ktory ja posiuadam 3l disel v6 to czyja produkcja jak nie bmw???

Opublikowano

to w takim razie silnik ktory ja posiuadam 3l disel v6 to czyja produkcja jak nie bmw???

Pewnie chinska, jezeli masz w BMW silnik V6.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

No tak jak kolega wyzej napisal. Nie masz oryginalnego silnika. Masz silnik Made In China a nie Germany. Rozni sie tylko tym, ze masz plastikowe tloki.

HEhe

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

:lol: :lol: :lol:

Uświadamiaj się w tym dalej. Jeśli można wiedzieć to dlaczego myślisz, że to V6? - to może być ciekawa historia.

Co Rovera 75 miałem przyjemność pojeździć dwoma modelami:

2.0 V6 w połączeniu z automatyczną skrzynią biegów - porażka i żenada, nie przyspiesza i pochałania tragiczne ilości paliwa.

2.0d fajny samochód do wożenia tyłka - nie poraża osiągami ale nie jest źle.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

ooo tak bardzo zabawne kometarze nie ma to jak sie posmiac z kogos ale ciekawe kto ma racje ...... moze i bmw 330d jest zedowa ale bmw ma silnik V ale co po niektorz pewnie o tym jeszcze nie wiedza ......

wiec zanim zaczniesz sie z kogos smiac poczytaj troche to sie i dowiesz wiecej :cool2:

np nowe m3 ma silnik 4-litrowym V8 .......

Opublikowano

ooo tak bardzo zabawne kometarze nie ma to jak sie posmiac z kogos ale ciekawe kto ma racje ...... moze i bmw 330d jest zedowa ale bmw ma silnik V ale co po niektorz pewnie o tym jeszcze nie wiedza ......

wiec zanim zaczniesz sie z kogos smiac poczytaj troche to sie i dowiesz wiecej :cool2:

ps

Os uswiatamiaj sie sam

Opublikowano
Miszczuniu Orliku, silników w układzie V w BMW nie brakowało, ale chyba nie czujesz różnicy pomiedzy sześcioma cylindrami w ukłądzie V i w rzędzie.
Opublikowano

Czytaj dokładniej posty mowa o V6 w BMW !! to że były V w Beemkach to wiemy !!

AlexMastah napisał:

No to ładnie !! a wcześniej miałeś 1,8 V4 ??

Opublikowano

Czytaj dokładniej posty mowa o V6 w BMW !! to że były V w Beemkach to wiemy !!

AlexMastah napisał:

No to ładnie !! a wcześniej miałeś 1,8 V4 ??

ok przyznaje pomylilem sie i widze wlasnie jak niektorym to radosc i przyjemnosc sparwdza wytykanie cos komus na forum gratuluje

Opublikowano
hehehe takie życie !! przyjżyj się ogłoszeniom w temacie "śmieszne opisy sprzedawanych Beemek" czy jakoś tak, dużo z nich (nie mówię że eszystkie oj nie nie nie :nienie: ) jest wynikiem pomyłki, ktoś nie dopisał zera do przebiegu i już wszysvy mają ubaw :) Radzę Ci to traktować z przymrużeniem oka. Pozdrawiam !!
Opublikowano
Miszczuniu Orliku, silników w układzie V w BMW nie brakowało, ale chyba nie czujesz różnicy pomiedzy sześcioma cylindrami w ukłądzie V i w rzędzie.

Miszczuniu ladnie ostanio tak do mnie mowil robol co mi naprawial kibel ...

Ciesze sie ze mi to wrescie wytlumaczyles nie wiem jak ci sie odwdziecze

dzeiki Tobie dopiero teraz zrozumilem ahhhh naprawde wielgie dzeki jeszcez raz nie wiem jak bym mogl dalej zyc bez Twojego cennego posta , teraz juz mnie oswieciles ...

Opublikowano

a ja wczoraj widzialem silnik BMW R12.

Diesel, obroty maksymalne 104 obr/min, spalanie pół tony paliwa na godzine.

O moc nie pytajcie, bo nawet nie wiem jak to zapisać hehehe

Moc tego silnika jest 2.322 razy mniejsza, niż wszytskich 796 sztuk e34 540 manuali wyprodukowanych przez BMW hehehehe

Opublikowano

Miszczuniu ladnie ostanio tak do mnie mowil robol co mi naprawial kibel ...

Ciesze sie ze mi to wrescie wytlumaczyles nie wiem jak ci sie odwdziecze

dzeiki Tobie dopiero teraz zrozumilem ahhhh naprawde wielgie dzeki jeszcez raz nie wiem jak bym mogl dalej zyc bez Twojego cennego posta , teraz juz mnie oswieciles ...

orlik nie wkurzaj sie ze ci to wytykaja. BMW nie produkuje v6, tylko trzyma sie jako jeden z niewielu producentow sprawdzonej konstrukcji r6 i praktycznie kazdego uzytkownika tych aut, bawia tego typu teksty, bo swiadczy to o zupelnym braku(taktu??) wiadomosci tej marce i laickim podejsciu.

silniki w ukladzie V to 12 i 8 cylindrowki. pozdrawiam

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
a faktycznie!!! przepraszam, przeoczylem....
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

ps

Os uswiatamiaj sie sam

orlik - No offence, jeszcze się ogarniesz i będzie dobrze.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM