Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Było wogóle coś takiego jak Motorsporty 16 cali? Bo nigdy wczesniej sie z takimi nie spotkalem. Niby pisze na nich motorsport ale nie pisze bmw. Podróby jakieś?
Opublikowano

Wyglądaja nie głupio, ale nie obiły mi się o oczy :?

Może od srodka maja wybite logo BMW?

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
No własnie tak sie zastanawiam, mi też sie motorsporty podobaja, ale na nasz szwajcarski ser 17 cali to troche duzo i te by byly w sam raz.
Opublikowano
Gdzieś kiedyś widziałem takie na E36, wyglądały ładnie, ale nie wiem czy to właśnie nie były 17', no i czy są oryginalne BMW to też nie pomoge
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
W M3 felgi 16" opierają się o zaciski hamulcowe z przodu. Można je awaryjnie założyć ale trzeba założyć dystanse więc wątpię żeby to były oryginalne od emki. Moze to być ewentualnie jakiś m-pakiet.
Opublikowano
Panowie jak wiadomo najmniejszy rozmiar felg do emki to 17'. Te mają wzór motorsportów ale to oczywiście "zamienniki".

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
No ale myślac z innej strony, raczej na podróbach nie mogli by sobie napisac motorsport ot tak, bo było nielegalne. A przeciez felg chyba na lewo w garażu nikt sobie nie odlewa... a z reszta sam juz nie wiem :?
Opublikowano
to podroby :nienie: Jezeli sa od M3, maja napis BMW i Motorsport,szerokosc przod 7,5 cala i tyl 8,5 cala tylko 17! (takie mam), potem byly takze bez napisu (ze znakiem M Technik)i albo 4 x 7,5 cala lub 2x 7,5 cala i 2x8,5 cala i tylko 17 calowe. Inne to podrobki albo z 2 napisami motorsport albo tylko motor i oddzielnie sport, sa tez 17 ale szerokosc 8 cali.Nawet Jamex robil zamiennik tylko z 1 napisem motorsport. Łatwo to odroznic, wiekszosc podrobek na ramionach nie ma "przestrzeni",jest zalana a tak wyglada 8,5 calowy oryginal: http://www.fkserwis.ncse.pl/m3bmw.jpg
Opublikowano

Nie polecam zakupu czegoś takiego i "uoryginalniania" przez usunięcie zbędnego materiału w ramionach. (grozi to zniszczeniem struktury krystalicznej odlewu i poważnym osłabieniem felgi)

Widziałem kiedyś efekt podobnej przeróbki w szprychówkach BBSa i autor miał szczęście że stało się to podczas palenia gumy a nie przy 130km/h na trasie.

A co do oryginalności to są to oczywiście podróbki choć całkiem ładne moim zdaniem (widziałem na żywo spolerowane)

Pozdrawiam

Jacunio