Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich czytających ten post, chodzi mi o to , że zbliża mi sie wyjazd moja Bunia do Anglii i prosiłbym o podpowiedzi co mam sprawdzić, czego dopilnować przed wyjazdem abym szczęśliwie nią dojechał do celu. W tygodniu wymieniłem sworznie wahaczy i amortyzatory przednie i jest ok, jutro jeszcze talko ten badziewiaski łącznik stabilizatora znów te miałem okrągły miesiąc :( i tyle co w zawieszeniu zbieżność też dziś ustawiłem i olej również wymieniony tylko co jeszcze?? Gaz mam ale tp przed samym wyjazdem pojadę do swego speca na regulacje i cop więcej podpowiedzcie... będę wdzięczny i z góry dziękuje...
witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano

Z wlasnego doswiadczenia radze zabrac ze soba komplet paskow klinowych(nawet jesli te ktore masz zalozone sa w niezlym stanie).O sprawdzeniu akumulatora i zabraniu zapasowych zarowek nawet nie wspominam.No i wypada sprawdzic stan zapasu w bagazniku,bo czasem mozna miec przykra niespodzianke.Uzupelnic plyny i w droge.Wszystkiego i tak nie przewidzisz.

Dziwi mnie ,ze jedziesz samochodem-samolotem bylbys w niecale 2 godziny i znacznie,znacznie taniej.No chyba ,ze nie mozesz sie rozstac ze swoim CUDEM.Powodzenia i szerokiej drogi :)

Opublikowano
A więc tak, paski również są nowe wymieniłem je 2 tygodnie temu, wezme poprostu ze sobą te stare w razie W, dojazdówke mam to sprawdze tylko ile powietrza tam musi byc i co więcej hmmm a musze autem bo bedzie mi tam potrzebne, samolotem wiem, że 2 godziny bo już leciałem ale cóż mus to mus....
Opublikowano
Nie jestem pewien, ale słyszałem ,że w Anglii gniazdo do tankowania gazu jest inne niz w całej europie. Znajac anglików i ich zamiłowanie do robienia na przekór całemu światu( bo tam wszystko jest inaczej. od kiewownicy, przez system miar i wag do hamulca w rowerze- manetka tylnego jest po lewej stronie :lol: ) to tak może być. A jeśli tak ,to może warto by było rozejrzec się za jakąś przejściówką do tankowania jeśli takie w ogóle sa do zdobycia.
Opublikowano
Są do zdobycia i to bez najmniejszych problemów, dzięki za trafna uwagę i jest to prawda co piszesz z tym ,że już sie w taka końcówkę przejściówkę zaopatrzyłem gwizdnąłem koledze który już tam był. :D
Opublikowano
HEHEHE papierosów nie pale także lipa :P Optymizmu no wiesz jestem zmuszony tylko z tym mam kłopoty porostu się boję aby nic mi po drodze sie nie zepsuło i tyle co tu ukrywać, we wrześniu wracałem tylko autem tam kupionym ale z nasza kierownica wsiadłem i przyjechałem ale wiesz z tym to bywa rożnie....
Opublikowano
No i sprawdź czy jest szczelna i czy śruba nasmarowana (no chyba że masz strumieniowy) bo przecież przez kanał będziesz się musiał przedostaćm, W razie czego w kapok się zaopatrz ;) a tak na serio to nie zapomnij o gaśnicy trójkącie i kamizelce odblaskowej bo obce służby się podobno czepiają i lepią mandaty :) POWODZENIA I POZDRAWIAM !!
Opublikowano
:lol: heh tak czytam i dopiero po chwili sie skapnąłem o co Ci chodziło :cool2: a co do szczelności to dziś jechałem po ciocie 100km w jedna stronę i nie żałowałem sobie i auto postawiłem pod domem po jakimś czasie odjechałem a mój tato zauważył jakąś mała plamę pod Bmka, nie byłem pewny czy to moja bo wiadomo jak to teraz auta jeżdżą, ale pojechałem na kanał i coś kurde cieknie z takiego trójnika patrząc od dołu auta tam jest przykręcona tez jakaś rura od parownika i z tego co wypatrzyłem z tata to jakby płyn od wspomagania... może to być ten płyn ???
Opublikowano
HEHEHE papierosów nie pale także lipa :P

Nawet jak nie palisz to bierz ile sie da - na miejscu sprzedajesz w cenie x2 :D wiec zawsze na troche paliwka sie zwroci.

PZDR

Opublikowano

Ja jak jeździłem do Anglii to brałem ze sobą (oprócz fajek) polskie żarcie. Rodacy z wysp będą Cię za nie wielbić (np. bigos i salceson...bajka) :D

Pozdrawiam

Opublikowano
HEHEHE papierosów nie pale także lipa :P Optymizmu no wiesz jestem zmuszony tylko z tym mam kłopoty porostu się boję aby nic mi po drodze sie nie zepsuło i tyle co tu ukrywać, we wrześniu wracałem tylko autem tam kupionym ale z nasza kierownica wsiadłem i przyjechałem ale wiesz z tym to bywa rożnie....

No ja też nie palę,ale miałem na myśli na handel.Zawsze to trochę do przodu z kasą. Mokrego Dyngusa! :D

Opublikowano
Używałeś klimy ?? bo czasem się skrapla woda na rurach i kapie jak fura stoi !!

niestety klimy nie posiadam także odpada

Opublikowano
HEHEHE papierosów nie pale także lipa :P

Nawet jak nie palisz to bierz ile sie da - na miejscu sprzedajesz w cenie x2 :D wiec zawsze na troche paliwka sie zwroci.

PZDR

spoko wiem o tym my jak byliśmy z kumplami to nam przysyłali z PL a my tam na handel :8)